Viszont valahogy itt Floridában mindig történik valami előre megjósolhatatlan. Tavaly egy tornádó csapott le ránk és zavart be a nyugodt versenyezésünkbe. Idén ilyen jellegű természeti katasztrófák szerencsére elkerültek, de akadt helyettük más, ugyanis bérelt felszeléssel indultam a versenyen. Minden vadonatúj, ezért a kutya sem gondolta volna, hogy pont a cuccal lesz gond.

Történt, hogy a Neil Pryde gyárban a futószalagról újonnan legördülő deszkák zöme eltér az eddigiektől, és sajnos elég negatív értelemben. Olyan hibás, hogy a legkevésbé működik úgy, ahogy azt tervezték.  Persze azért nem minden körülmények között annyira zavaró ez az eltérés, de összességében sokszor befolyásolja az ember sebességét.

A helyszínre szokatlan módon viszonylag erős széllel kezdtük az első két napot. A 10-17 csomóig terjedő szélben viszont akadt még egy dolog, ami igencsak megkeserítette az életünket. A tengeri fű, ami lépten-nyomon ráakadt a szkegekre és fékeztek minket a siklásban. Az volt a jobb, akinek a legdöntőbb pillanatban a lehető legkevesebb ilyen zöld szörnyűség volt a szörfjén. Na, én ebben a versenybe nagyon sokszor pórul jártam.
Mindezen hátráltató nehézségek ellenére a futamok döntő százalékában bőven top 10-en belül vitorláztam.  Csak a befutós szakaszokban voltam képes kevésbé jól tolerálni a fent említett kis problémákat.

 A 4. futamban például 7. helyről szakadt el a trapézkötelemnek egy olyan része, amit még nem láttam eltörni. Ennek ellenére a 16 csomóban zajló futamot egész tűrhetően befejeztem, nem volt vicces a port szakaszon siklani...
Végül 8 futam alapján nagy küzdelemben a 14. helyen végeztem, amivel azért a körülményekhez képest nagyon is elégedett lehetek. Ilyen rangos világkupán még nem szerepeltem ennyire elől.

Az élen, elképesztő kiegyensúlyozott versenyzéssel a spanyol Marina Alabau, a férfiaknál a szintén folyamatos első helyeket gyártó holland Dorian van Rijsselberge végzett.



A szoros csaták a világ krémjével úgy érzem, hogy elég önbizalmat adnak az év további sikeres folytatásához.

Az biztos, hogy ezen túl csak a saját, jól megszokott felszelésemmel indulok tétversenyen.

Következő megmérettetés ismét a spanyolországi Cadiz-i vizeken lesz február végén, a Carnival Race elnevezésű versenyen.

Detre Diána