Az egyik legnagyobb létszámú nagyhajós osztály szerdán a szokásos éves napirendi pontok mellett a további fejlődési irányokról tárgyalt, és előkészítette az osztály új stratégiáját, amelyet várhatóan még az idei év első felében elfogadnak.

Zenthe Ferenc, az osztály eddigi elnöke nem vállalta a jelölést az elnökségbe. Így a taggyűlés elnöknek három évre Náray Vilmost, a dragon szövetség eddigi titkárát választotta. A dragon szövetség titkára Nedbál Zsombor, a tagságot és a klasszikus hajókat az elnökségben képviselő küldött Árkossy Tamás lett. A tagság Zenthe Ferencet az egyesület tiszteletbeli elnökének választotta.

A tavalyi sikeres balatonkenesei Európa-bajnokság megrendezése után az új elnök legfontosabb feladatának a hazai flotta megerősítését tartja. „A dragon népszerűsége töretlen, hiszen idén is három új hajó érkezik a flottába. Ezzel együtt kiemelt célunk, hogy javítsuk a versenyek látogatottságát és a versenyzés színvonalát, fiatal vitorlázók bevonásával szélesítsük az osztály utánpótlását, és támogassuk a klasszikus dragonflotta fejlesztését" - emelte ki Náray Vilmos.