Mindehhez a kereteket az idén 11 éves TBS Nagydíj szolgáltatja, ami többek szerint a legnehezebb hazai vitorlás erőpróba.

Biztosan nem véletlen, hogy az indulók között újra meg újra feltűnnek ugyanazok az arcok, és újra kipróbálják magukat, függetlenül attól, hogy az előző év sikert vagy kudarcot hozott számukra.

 

Különleges élmény úgy távol kerülni a világtól, hogy a part néha csak párszáz méter. És mégis: a 10-12. egyedül levitorlázott óra után minden átértékelődik. Magára marad az emberfia a hajóval és a vízzel, függetlenül attól, hogy az ellenfél, azaz inkább társmegszállott látható-e vagy sem. Minden gondolat letisztul, a fáradtsággal együtt jönnek a kimért mozdulatok, a hibák és a teljesen egyéni válaszok. Énekszó, monológ, türelemvesztett átkozódás... Széles a repertoár.

Ha a kalandozónk még időben megtanulta a csapatvitorlázástól teljesen eltérő fogásokat és helyesen osztotta be erejét, akkor képes reagálni a 22. vagy 31. órában is a természet egyszerű csalafintaságaira. Ha nem, akkor heroikus küzdelembe kerül önmagával és a hajójával is. Mégis, a technika cserbenhagyásait kivéve szinte nincs, aki feladná.

 

A versenyt követő eszközök, GPS, Net, csak pozíciókat mutatnak, a megtett méterek mögött a próbatevők mindig új és mindig más küzdelme zajlik. A befutóba fáradt, hol vidám, hol zombi versenyzők érkeznek, de néhány órán vagy napon belül már egyet értenek abban, hogy ezt újra meg újra át akarják élni.

Idén Füredről indul a verseny. Ha kíváncsi vagy saját határaira, Te is ott állsz majd a rajtvonalon.

 

Egy TBS induló