A verseny különlegességét az 5000€ összedíjazás és a helyi freeride-aloha  szörfbolt által felajánlott temérdek nyeremény adta.  Az RS:X versenynaptár nem  bővelkedik túl sok ilyen jellegű eseményben, így én is nekivágtam, kíváncsiságból, a hyeresi világkupa futamra való remek bemelegítésből - na és persze egy kis nyeremény reményében - a rangos eseménynek.

Az előrejelzéseknek megfelelőn a napos, kellemes tavaszias meleg és a 7-12csomó közötti sea breeze lehetővé tette, hogy a két nap alatt, 3-3 futamot teljesítsen, a több, mint 50 fős csapat.       

A pálya, mind taktikailag, mind fizikálisan komolyan próbára tette az igencsak elit indulókból álló mezőnyt. Férfiaknál az új-zélandi világ,- és olimpiai bajnok Tom Ashley nem talált legyőzőre, bár az őt szorosan üldöző, szintén világbajnok lengyel Przemslaw Miarczynski rendesen megdolgoztatta a kivi srácot a végső győzelemért

Nőknél a hollandok kiválóságával folytattam ádáz küzdelmet, de végül én kerültem ki győztesen a csatározásból, ezzel megnyerve az első komolyabb külföldi versenyemet és nem utolsó sorban az első komolyabb pénzdíjamat.

Közel egy hét van hátra a következő világkupa versenyig, a 43. Semaine Olympic Francais-ig, amelyre ezzel a hétvégével kellően felkészültnek érzem magam. 

Detre Diána