Második nap: 

Még mindig élen a Wild Joe

Remek hírek érkeznek folyamatosan az Adriáról. Józsa Márton kormányzásával a hazánk színeit képviselő 60 lábas maxi yacht a Wild Joe továbbra is őrzi vezető helyét az Adriatic Race elnevezésű regattán.  Ahogy a verseny hivatalos oldalán is megfigyelhető, a hajók grafikusan ábrázolt helyzete alapján eredményük több mint bíztató. A péntek esti 20.00 órás bejelentkezési állapot szerint az első helyen szereplő honfitársainkat a második helyen 7,5 mérföldre lemaradva követi a Viharnik. A harmadik helyen a VOR60-as Ericsson áll 8,5 mérföld hátrányban az élen hajó Wild Joe mögött. Az esti órák leálló szele az üldözőknek kedvez, de a magyaros védekező taktika remélhetőleg most sem hagyja cserben sporttársainkat.   

 

A verseny hivatalos oldala a helyzetképpel

 Első nap:

Az Adriatic Race verseny VIS mellett április 28-án 11.00-kor rajtolt el. A regattán induló hajók között a Wild Joe 60 lábas Maxi Yacht fedélzetén a magyar legényekkel is neki vágott a megméretetésnek.  Ahogy az várható volt, a kishajós tapasztalatokat is felmutató csapat a rajt során a legelőnyösebb pozícióból indulhatott, melyet a kikötői terelő bójánál elfoglalt első helyük is bizonyított. Tumbász Hédinek köszönhetően az eseményről remek felvételek is tanúskodnak.

 

Nyomukban szorosan a VOR 60-as hajók lihegtek, sorrendben az Ericsson, majd a Veliki Viharnik. A szél délnyugati irányból fújt és folyamatosan gyengült, ami kedvezett hazánk fiainak. A reacher hiányazonban meghozta a sejtett pofont, a két VOR 60-as hajó megelőzte őket Korcula magasságában, még a kora  délután folyamán.


Ám Józsa Marci és csapata nem akármilyen elszántsággal érkezett a versenyre. A frissülő szélben tavi nyelven szólva mélységből támadva genakker segítségével „megették" az élen vitorlázókat. 17 óra körül érkezett a hír, mely szerint a Palkovics Krisztián jégkorongozót is a fedélzeten tudó Wild Joe stabilan az élre állt, és ha a szélerő marad, ezt az előnyt tudják tartani a fiúk.

INFO: www.wildjoesailing.com     

FOTÓ: Tumbász Hédi

Korábban írtuk: Hírek a Wild Joe-ról