A százezer forintos, a győztes klubnak járó díjat a Procelero VE csapata érdemelte ki. Az Ocho fedélzetén Czégai Péter, Kutics Krisztián, Aklan András, Kövendi Zsófia és Németh Örs vitorlázott a legjobban a neves vitorlázókat felvonultató kétnapos versenyen. Két futamot megnyertek, emellett egy-egy 2., 3. és 4. helyet szerezve győztek. Három futam után holtversenyben voltak az akkor a listát vezető Pfeningberger András korányozta Spartacus hajóval. 

A vasárnapi első futamot megnyerve aztán Czégaiék kerültek egypontos előnybe. Az utolsó menetre még tovább erősödött az északi szél. A harminccsomós pöffökkel bőséggel tarkított, a versenyzőket és hajókat komolyan próbára tévő viharos szélben több borulás is történt. A futamból kiestek és a harmadik helyre csúsztak vissza a Szparisok. A Procelero VE így is csak egyetlen ponttal nyerte az összetett versenyt, mert az utolsó futamban különösen jól hajtott a VVSI SC csapata Kelemen "Keló" Tamás vezetésével. Ezen a hajón vitorlázott a londoni olimpiára készülő Laseresünk Berecz Zsombor is Perjés Bálint, Szigethi Botond és Sallai Gábor társaságában. 

 

A résztvevők többségének tetszett az új, betétkapus pálya, vagyis az ötlet továbbfejlesztésre, újabb kipróbálásokra érdemes. Az első MUSTO Kupa - MVSZ Klubok Bajnokságán még kevés, mindössze hét hajó indult. Új verseny lévén ez nem meglepő, annál is inkább, mert csak a Balatonfüred előtti vizeken vagy onnan rajtolva ugyanekkor két másik versenyt is rendeztek füredi klubok, amelyeken több olyan versenyző, sőt 8M OD hajó is részt vett, akik jövőre már bizonyára rajthoz állnak a Klubok Bajnokságán.

A 8M OD, mint lebonyolító hajóosztály tökéletesen bevált. A kishajós erényeket csillogtató nagyhajós osztályban otthonosan mozognak a tőkesúlyos hajókkhoz és a dingikhez szokottak egyaránt, így érdekes, szoros, magas színvonalú versenyeket vívtak a résztvevők.

Végeredmény (letölthető pdf fájl)