A határ menti, Szabadkától néhány kilométerre fekvő vajdasági parányi tó széljárása ugyan meglehetősen bizonytalan, szeszélyes és forgolódó, ám a versenyzőket pótolja mindaz a szeretet, igyekezet, melyben részesülnek a verseny rendezőségétől és a helyi magyaroktól a regatta alkalmával. Idén sem volt ez másképp. Rendkívül ünnepélyes, tűzijátékkal tarkított megnyitó, óriási figyelem, mely mind a versenyre érkező ifjakat övezte. 9 ország 70  versenyzője szeretett volna vízre szállni és megkezdeni a versenyzést pénteken, ám a szél és időjárás megakadályozta az első és az utolsó napon is a futamok lebonyolítását.

 

Szombaton azonban 4 remek futamot tudtak teljesíteni a fiatalok, ami egyben a regatta végeredményét is adta, s melyben mieink remek teljesítményt nyújtottak. Rögtön az első futamon Takácsy Lilla zsebelte be a győzelmet, míg második helyen Veenstra Csenge szelte át a célvonalat, majd a harmadik futamon helyet cseréltek, s Csenge nyert, Lilla 2. lett. Az utolsó, azaz negyedik futamon sem maradtunk magyar győzelem nélkül, ekkor ugyanis Ziegler Kristóf végzett az élen, s ez alkalommal sem maradt el a magyar ezüst, Tenke Áronnak köszönhetően. Négy futamból háromban magyar győzelem született, s az összesített listán is egy ezüst és bronzéremmel, a lányok versenyében egy arany és bronz, míg a 12 év alatti serdülő kategóriában egy arannyal és ezüsttel, a lányoknál arannyal és bronzzal büszkélkedhettünk.


Az összesített győzelmet végül a montenegrói Ivan Pusic szerezte meg kettő ponttal Ziegler Kristóf előtt, míg a dobogó harmadik fokára Takácsy Lilla állhatott fel, aki egyben bezsebelte a női aranyérmet is. Az összesített lista 5. helyén végzett Veenstra Csenge a női bronzot, serdülő női aranyat, míg a 7. helyezett Tenke Áron a serdülő aranyat, mögötte az ezüstöt pedig Argai Balázs gyűjtötte be, Pintér Niki pedig a serdülő női bronzot hozta el. A csapat remek teljesítményének köszönhetően átvehette az idei évben alapított, legeredményesebb csapatnak járó Giorgio Lauro Memorial kupát. Fiataljaink sikerüknek köszönhetően interjút is adtak a helyi televíziónak, mely szerdától megtekinthető lesz a www.pannonrtv.com weboldalon is.
A futamok utáni szabadidős program, a palici állatkerti látogatás, az esti tombola, nap végi díjkiosztók maradandó élményekkel gazdagították versenyzőinket, akik idén is csodás sikerekkel tétek haza.

Eredmények:
http://www.seeooc.com/regata2011/Reports/RegattaResults.html

Fotók:
https://picasaweb.google.com/lagator.jasminka/SEEOOC201105#

Eszes Bernadett

Eszes Bernadett