Az Erste Private Banking volt a tavalyi balatonkenesei Dragon Európa-bajnokság névadó szponzora, s a sikeres együttműködés nyomán úgy döntött, hogy a jövőben is támogatja a Magyar Dragon Szövetséget illetve az általa rendezett legfontosabb versenyeket. Az erről szóló szerződést nemrégiben írták alá a bank és a hajóosztály képviselői.

 

„Az Erste Private Banking számára nagyon fontosak a Dragon hajóosztály által megjelenített értékek: a klasszikus elegancia, a sportosság, a tradíciók és a modern elvek együttes jelenléte. Nem titkolt szándékunk, hogy találkozzunk, kapcsolatokat építsünk ki azokkal a vitorlázó vagy a vitorlázáshoz családjukon, barátaikon keresztül kapcsolódó rétegekkel, akik ezeket a számunkra fontos értékeket megtestesítik. Ebben a szándékunkban kiváló társra találtunk a Dragon hajóosztályban. Mindez együttesen vezetett az együttműködésünk meghosszabbításáról szóló döntésünkhöz" - mondta Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója.

„Az elmúlt években az egyszerű partneri együttműködésen túlmutató baráti viszony jött létre az Erste Private Banking és hajóosztályunk vitorlázói között. Ügyfeleik több alkalommal is kipróbálhatták, hogy milyen érzés ezekkel a hajókkal vitorlázni, versenyezni, és reméljük, a jövőben még többen élvezik majd rendezvényeinket" - húzta alá Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

 

Az együttműködés első konkrét megnyilvánulásaként 2011. június 1. és 5. között Tihanyban kerül sor a hajóosztály idei legfontosabb versenyére. Az Erste Private Banking Dragon Országos Bajnokság házigazdája idén a Tihanyi Hajós Egylet, az eseményre pedig mintegy húsz dragont várnak.