Azóta már hazakerült a kórházból, ám nem tud felkelni az ágyából, egyelőre nem csak munka-, de mozgásképtelen is. Reménykedünk benne, hogy maradandó egészségkárosodás nélkül épül majd fel, ehhez azonban hosszú hónapok költséges rehabilitációja szükséges. 

Többen azok közül, akik értesültek az esetről és Andris helyzetéről, már eddig is támogatták rehabilitációját. Arra gondoltunk, hogy lehetőséget teremtünk másoknak is, akik szeretnének hozzájárulni Andris felépüléséhez, hogy ezt egyszerűen, stílusosan, sportolással egybekötve  tegyék meg. 

A közös ötlet az volt, hogy szervezzünk neki egy versenyt. Illetve ne is neki, hanem a felépülésének. 

Nem tudjuk azt írni, hogy hosszas ötletelés, gondolkodás, szervezőmunka, és megfeszített telefonálgatások után jutottunk el idáig, mert a telefonok első 15 másodpercében mindenki rávágta, hogy „naná", „még szép", „jövünk mi is", „legyen itt is ilyen", „én viszek ezt, meg azt", „én megszervezem", „én megrendezem", „de jó, és köszönjük, hogy a mi versenyünkre gondoltatok", stb... 

Rövid egyeztetéseket követően kiderült, hogy egy önálló verseny megszervezése több ok miatt elég komplikált. Akkor szervezzük rá egy meglévő versenyre az eseményt! OD verseny jutott először az eszünkbe. És persze ne csak az OD flotta tagjai jöhessenek. Itt némi gondba ütköztünk, mert a kiválasztott földvári versennyel egy időben zajlik a Fehérszalag, és sokan azt választják. Litkey Farki egy percen belül szállította a megoldást erre a kérdésre is.

Tehát: 

Június 25-én Balatonföldváron, a Raiffeisen Private Banking Trophy szombati utolsó futamát követően rajtol az „Egy futam Keller Andrisért" verseny. Ez a futam minden résztvevőnek egy közös pályán kerül lebonyolításra, együtt rajtol minden hajó. A megfelelő bója és rajtpozíciókat később, a kormányosi értekezleten egyeztetjük. Természetesen mindenki mást is várunk, jöjjön bármilyen hajóval.

Aki a Fehérszalagon indul, és nem tud ott lenni Földváron, az se mulaszt, mivel annak a versenynek első, Füred-Kenese közti távja lesz a kapcsolódó esemény, az „Egy szakasz Keller Andrisért".  Így, aki ezt választotta, de szeretne segíteni és az akcióhoz kapcsolódni, megteheti, ha benevez erre a szakaszra külön is.

A versenyekre bárki nevezhet a hivatalos helyszínen, együtt az adott alapversennyel, de külön pultnál, külön díjért. Tehát akár olyan egység is benevezhet, aki egyébként nem indulna a bázisul szolgáló regattán.  A nevezési díj minimum 3000 Ft/fő - már, ha értitek, mire gondolunk. Önzetlen segítőinknek köszönhetően (örök hálánk feléjük!) a teljes nevezési díj Andrishoz kerül. 

Meggyőződésünk, hogy az összegyűlt magyar forintokon kívül nagyban fogja segíteni  felépülését már az is, ha sokan gyűlünk össze, és indulunk ezeken a futamokon. Miatta.

Az értékelésen és a díjazáson egyelőre gondolkodunk, de majd kialakul. Az már biztos, hogy Balatonföldváron az első helyezett házi készítésű süteményben részesül. Mivel két külön versenyről van szó, a többi trófea még szervezés alatt áll, de az biztos, hogy ha bárki bármiből kimarad, kárpótoljuk a következő alkalmakkor!


Ha valaki egyik helyszínen sem tud megjelenni, de szeretne segíteni, az utalhat közvetlenül Andris számlájára:

KINIZSI BANK 73200127-15343350

 

Jó szelet!

Vitorlázó barátok

Részletes információk Makai Gábortól szerezhetők be: euline@vipmail.hu

Kapcsolódó cikk: