"Rosszul lett és eszméletét vesztette egy férfi egy a balatoni vitorlásversenyen, Csopak közelében, a helyszínre riasztott vízi mentők megkezdték a férfi újraélesztését - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-vel.

Tar Mihály elmondta, hogy a sürgősségi mentőhajót az Országos Mentőszolgálat riasztotta dél után nem sokkal, hogy egy vitorlásversenyző az egyik hajóban rosszul lett, és eszméletét vesztette. A vízi mentők pár perc alatt a helyszínre érkeztek, jelenleg az alsóörsi parton a mentőautó személyzetével közösen küzdenek a férfi életéért - tette hozzá."

Amikor olvastuk a hírt, még bizakodtunk, hogy a bajbakerült versenyző a hozzáértő segítők jóvoltából hamarosan újra vízre szállhat....

Már tudjuk, hogy minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult: 69 éves társunk, barátunk, a honi vitorlázás kiemelkedő egyénisége, Litkey Bence életét nem sikerült megmenteni.

A müncheni olimpikon, a kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas édesapja, "Apuka" nem csak a vitorlázás világában szerzett elévülhetetlen érdemeket, de festőművészként is nemzetközi hírnévre tett szert.

Vasárnap újra vízen leszünk, de a mezőnyből valaki nagyon fog hiányozni....