A verseny egyben remek felkészülési lehetőséget nyújtott az osztály versenyzői számára a szerdán ugyancsak Földváron kezdődő Országos Bajnokságra.

 

A két nap változó időjárása igencsak megnehezítette mind a versenyzők, mind a rendezőség dolgát, ugyanis a Balaton fölött keringő viharfelhők többször is befolyásolták a szél irányát. Ennek ellenére szombaton három, vasárnap négy remek futamot sikerült megtartani Erdélyi Béci talpraesett versenyvezetésének jóvoltából. Pedig aztán kapott a csapat hideget, meleget, esőt, jégesőt, s forgolódó szelet.

Az élen folyamatos volt a csatározás, éles küzdelem alakult ki három szparis csapat között, akik szoros csatát vívtak az elsőségért. Vasárnapi kiváló teljesítményének és három futamgyőzelmének köszönhetően a végső győzelmet Hamrák Péter és Gerlits Attila szerezte meg, egyetlen ponttal megelőzve klubtársaikat, Németh Ivánt és Körtvélyesi Miklóst, akik ugyancsak egy ponttal végeztek Ignácz Károly és Gereben Mátyás előtt.

 

Két nap pihenést követően szerdán veszi kezdetét a 16 futamra tervezett Bajnokság, mely előtt néhány csapat a helyszínen edz, hogy még jobban feltérképezze a helyi viszonyokat, melyet remélhetően kamatoztatni tud az OB-n.

Eredmények

Eszes Bernadett