San Franciscoban, a junior világbajnokságon fantasztikus körülmények között zajlott a verseny - minden nap sikerült megrendezni a tervezett futamokat. Nikl Andris nagyon jól kezdett, két futam után összetettben a 10. helyen állt. A szél általában délutánra 20-25 csomóra erősödött, ami inkább a francia, angol, görög versenyzőknek kedvezett. Andris jobban kedveli a közepes szelet, de így is sikerült a mezőny első felében befutnia.

 

Sajnos a harmadik napon az első futamban leszakadt a svertgumija, ezért 14 helyet esett vissza.  A parton öt perc alatt kellett szerezni egy cseredeszkát: az egyik fiatal amerikai versenyzőtől elkértem egy futamra Andrisnak. A 2. futam alatt kaptunk egy teljesen új deszkát, amit össze kellett rakni, hogy azzal indulhasson a 3. futamon. Andrist érthető módon megzavarta, hogy három futamot három különböző deszkán kellett versenyeznie. A nap végén a 24. helyen állt. Az utolsó két napon is sikerült az erősebb szeles futamokat kifogni, így végül a 22. helyet szereztük meg.


Az eredmény mindenképpen javulás a korábbiakhoz képest. Igaz, lehetett volna kicsit jobb is, de részemről gratulálok az elért eredményhez! Ráadásul a vasárnapi Alkatraz-kerülő versenyen Andris az abszolút 7. helyen zárt.

Utassy Loránd
szöv. kap.

Eredmények

További képek

Utassy Loránd