Összesen 18 egység nevezett a szeptember 10-11-én, az alsóörsi Katamarán Bázisról rajtoló PartnerGroup Kupa Túraversenyre, de sajnos szelet nem nagyon küldtek az égiek a versenyhez.

Szombaton 11-kor, kettes szélben rajtolt el a mezőny Alsóörsről Balatonalmádi felé, és ez a gyenge szél is folyamatosan elfogyott. Balatonalmádinál a rendezők a verseny szabályai szerint,- ha az első hajó több mint két óra alatt éri el a bóját pályát rövidítenek - pályát rövidítettek, így a mezőny visszacsurgott Alsóörsre egy gyenge egyes szélben. A leggyorsabb  Kelemen Tamás - Pethő Tamás páros volt, ők 3,5 óra alatt teljesítették a távot, de volt olyan hajó ami 4,5 óra alatt futott be a célba. A gyenge szél miatt három egység kiállt a versenyből.

 

Este a szervezők a versenyzőket és a családot, barátokat egy kötetlen vacsorával láttak vendégül az alsóörsi Lovas Csárdában.

Vasárnap tízkor rajtolt el a verseny Alsóörsről. A kitűzött táv az Alsóörs-Balatonfüred-Tihany-Alsóörs kör volt. Egy erősebb keleti szélben indultak a versenyzők, ennek köszönhetően az első hajó, a Róka Sándor - Korompai Zsolt páros egy óra alatt ért a balatonfüredi bójához. A keleti szél, folyamatosan gyengül és délibe fordult. A teljes kör megtétele után a Róka Sándor - Korompai Zsolt páros ért célba leghamarabb, mögöttük 7 hajó futott be a célba, a többi hajó feladta a versenyt.

 

A szombati és a vasárnapi eredményeket összeadva texel rate alapján számították ki.

A katamaránozók következő versenye a 2011. október 01-02. Között megrendezésre kerülő Ponton Kupa lesz.

Eredmények:

1. Kelemen Tamás - Pethő Tamás

2. Róka Sándor - Korompai Zsolt

3. Kasuba István - Honti Norbert

4. Bakonyi József - Bakonyi Szabolcs

5. Érdi Ferenc - Kovács László

6. Marton Balázs - Székely András

7. Hunfalvy Csaba - Antal Gábor

8. Őri Gergő - Mohai Tamás

 

Képek a versenyről (Fotók: mbsailing.hu)

Gazdag Kinga Orsolya