Sajnáltam, hogy a nyári versenyen nem tudtam részt venni, de örömmel pótoltam be ezt az elmaradást az októberi "szezonzáró" megmozduláson, a Marina Fűzfőben.

 


Az október elsejére kitűzött dátum akár hideg őszi időt is jelenthetett volna, de ez nem így volt. A szikrázó napsütés és az alig lengedező szél inkább idézte a nyári versenyek fülledt ringatózását, mint az őszi erősszeles futamokat. Reggel még úgy látszott, hogy a széltelenség sokakat visszariaszt majd a versenyzéstől, mert elég lassan ébredt a kikötő. Ahogy a nap sugarai egyre erősebben sütöttek a Sirály Étterem teraszára, úgy teltek meg az asztalok emberekkel. 9 órára már minden hely foglalt volt, és volt akinek már csak bent jutott helyt. A verseny halasztással kezdődött, mert a meteorológia csak 11 óra után ígért valami kis szelet. 

Erre egyébként ráhibáztak, mert valóban a teljes szélcsendből végül használható 1es - 2es kerekedett... A Fűzfő, Kenese, Almádi pályán 2 futamot rendeztek, ahol 1 futam 1 kört jelentett. Rajt előtt latolgatva az esélyeket úgy éreztük, hogy az északi vizekre szabott Póstásra leginkább a pályakulcs hordozó szerep juthat ezen a napon, hiszen a FolkeBoot 3mas szél fölött kezd élni. Az első rajtot sajnos nem kaptuk el jól, de ahogy összerendeződött a mezőny, már éreztük, hogy azért elég szépen tartjuk a tempót. Spinnaker hiányában sajnos a hosszú hátszeles szakaszon ránk vert még néhány hajó, de így is bőven voltak még hajók mögöttünk a befutónál. A második futamban a pályát lerövidítették némileg, hiszen meglehetősen sok időt töltöttek a hajók az első futam gyenge szelében. Erre a körre a szél is stabil 2esre erősödött, ráadásul fordult is, így a jól elkapott rajttal és a félszeles hosszú szakasszal előrébb tudtunk végezni.

 

Természetesen mindkét futamot a mezőnyt "színesítő" itt vendégszereplő Sponsi nyerte, Király Zsolt kormányzásával. Ugyanakkor a versenyt Yardstick előnyszámok szerint értékelték, ami a Nautic-oknak, és az igen sportos Delphina 24-nek kedvezett.

A befutót követően mindenkinek volt ideje kicsit rápihenni a vacsorára, ami után igazán megnyalhattuk mind a 10 ujjunkat! Az eredményhirdetésen minden egység kapott egy kis ajándékot, és az első három helyezett kupát is vihetett haza. A vándorkupát, az abszolút első helyezett Király Zsolt vette kölcsön.

1. 6000 - Delphina 24 - Juhász György
2. Narmo - Nautic 330 - Farkas István
3. Sponsi - Nautic 12 - Király Zsolt

(a teljes eredménylista ITT letölthető)

Az eredményhirdetés után élőzene, és mulatozás következett, de minket szólítottak feladatok, így hazaindultunk. Elégedett fáradsággal beszélgettünk az úton hazafelé. Igazán szép napot tudhattunk magunk mögött. Gyönyörű volt az idő, remek a hangulat, és a szervezésben sem találhattunk kifogásolni valót. Úgy volt jó ez a nap ahogy volt. Ráadásul legközelebb az étteremben vagy a mólón esetleg már nem csak köszönni fogunk egymásnak a hajóstársakkal, hanem beszélgetni is lesz miről.

Kormányos: Szutor Ferenc
Mancsaft: Güntner Edit

További képek a galériában. 

 

 

 

Szutor Ferenc