Idén Balatonkenese, a Balatonfői Yacht Club a helyszíne az V. Dér Kupának. Nem csak a helyszín, de a támogatók köre is változott a tavalyi év óta. A Presenta Reklámajándék mellett a Hanse yachtok hazai forgalmazója is partnere lett az év utolsó versenyének.

 

A hagyományokhoz híven, november elején jelenik meg a Compass magazin képeskönyve, a Szélképek 2011 című kiadvány. A könyv minden évben Dér Kupától Dér Kupáig mutatja be a mögöttünk álló vitorlásszezont Leiner András fotóriporter tolmácsolásában. Az V. Presenta - Hanse Dér Kupára nevező valamennyi versenyző ajándéka a Szélképek 2011 című kiadvány lesz.

Az V. Presenta - Hanse Dér Kupa november 5-én szombaton 11 órakor rajtol a BFYC előtti vízterületről. A túraversenyt követően a kikötői étterem bogrács partival, forralt borral és meleg teával várja a versenyzőket. Délután a Balatonfői Yacht Club konferenciatermében a Kokpit Vitorlás Magazin vetíti a 2011-es év filmjeiből készült összeállítását.

A Dér Kupa zárja a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozatot. A versenysorozat idén 13 fordulóból áll, Szigligettől Balatonkeneséig rendeztek versenyeket a sorozatban résztvevő klubok. A záró versenyt, a Lellei Vitorlás Egylet rendezi, most első ízben Kenesén. Még mind a három yardstick osztályban nyílt a küzdelem. A YST kupasorozat minden osztályban az 1-6 helyezetteket díjazza a következő évi sorozat első versenyén.

A verseny betétfutama a Hanse Kupa lesz, a Hanse hajók yardstick abszolút értékelési rendszerű regattája. A hajóforgalmazó a Hanse hajók nevezési díját átvállalja, így a Hanse Kupa résztvevői az V. Presenta - Hanse Dér Kupán ingyen vehetnek részt.

A versenyen indulni szándékozók akár a verseny előtt egy héttel korábban is beállhatnak a BFYC kikötőjébe és a versenyig térítésmentesen tárolhatják ott hajóikat. A szervezők ezzel szeretnék megkönnyíteni, az egy héttel korábban a Köd Kupán versenyzők dolgát, hiszen erre a versenyre is többen 4-5 órás távolságból érkeznek, így nem kell duplán megtenni a versenyre vezető utat.

 

Tervezett program 2011. november 5-én

08:00 - 10:00             Nevezés

10:00                          Kormányos értekezlet

11:00                          Rajt

Befutást követően      Kikötői bogrács parti

Befutást követően      Filmvetítés

15:30                          Eredményhirdetés (Óvás esetén későbbre tolódhat)

 

Versenykiírás

YST oldal

Film a tavalyi versenyről

Facebook

 

Lellei Vitorlás Egylet