A késői időpont ellenére mindkét hajóosztály népes mezőnnyel képviseltette magát a regattán, melynek rendezését a Spartacus Vitorlás egylet vállalta magára. A három nap során napsütéses őszi időben, meglehetősen hűvös reggeli időjárásban, ám kitűnő szélben tíz futamot sikerült érvényesíteni a három nap leforgása alatt, így a bajnokság 12 érvényes futammal zárulhatott a viadal végén. Szombaton csodás nyugtias szélben kezdődött meg a küzdelem a fiatalok között a bajnoki címek megszerzéséért, s a cadetosok számára 4, míg az optimistnek az egyre gyengülő, s a nap végére teljesen elfogyó szél miatt 3 futamot sikerült megrendezni, melyet vasárnap és hétfőn a Földvárra jellemző reggel élénkebben, majd a nap során gyengülő keleties 2-3-as erősségű csövi szélben sikerült folytatni.

Az optimisteseknél óriási csatát vívott Vadnai Jonatán és Gyapjas Zsombor, akik végül azonos ponttal zárták a bajnokságot, ám több futamgyőzelme végett Jonatán lett az idei év bajnoki címének büszke tulajdonosa, míg az összesített lista harmadik helyén a cseh Nikol Stankova végzett. A bajnoki dobogó harmadik fokára Joni és Gyapi mögé az ifi kategóriában Wolf Szabolcs állhatott fel, míg a serdülő bajnoki címet az összesített lista hetedik helyén végző Tenke Áron szerezte meg Veenstra Csenge és Pintér Niki előtt.

Cadet hajóosztályban az abszolút győzelmet és az ifjúsági bajnoki címet Borsos Gergő és Horváth Balázs szerezte meg Polgár Lukács és Kanyicska Márk előtt, akik azonban a serdülő kategória bajnoki címét hódították meg. A mezőny elejét a serdülő párosok uralták, s az abszolút 3. helyen végző Simó Márton-Rácz Bence nyakába akaszthatta fel a rendezőség a serdülő ezüstöt, a bronzot pedig  Asperján Mihály és Rácz János  vihette haza. Az ifi ezüstöt  Fabacsovics Márk-Németh Boldizsár, míg a bronzot Szilassy Emese és Szilassy Borbála szerezte meg, akik az összesített lista 6., illetve 8. helyén végeztek.

A földvári regattával a laser után újabb két osztály bajnoksága zárulhatott érvényesen, s immáron már csak két osztály, a 470 juniorok és a 420-as versenyzők várakoznak, hogy végre érvényesíthessék bajnokságukat, melyre október 22-23-án, az évadzáró verseny keretein belül kerül majd sor. Remélhetőleg remek szélben.

 

Végeredmény

 

Eszes Bernadett