Sajnos meglehetősen kis létszámú mezőnyök sorakoztak fel a hétvégi regattán, melyen a legnépesebb, a 13 hajót felsorakoztató 470-es osztály volt, míg a meghirdetett M3 és Laser Radiál futamok érdeklődés hiányában el is maradtak. 

 
Foto: Hunsail.hu

Azon lelkes versenyzőknek, - akik a hosszú téli pihenő után ezúttal a Balatonon is végre megkezdhették a versenyzést - meg kellett elégedniük egyetlen napnyi vitorlázással, mivel az időjárás nem tett lehetővé a vízre szállást a második versenynapon. Szombaton felhős, szomorkás, esőre hajló, inkább késő őszt, mint tavaszt idéző időjárásban három, illetve az F18 osztály számára négy futamot sikerült lebonyolítani változó irányú és erejű szélben, míg vasárnap szél hiányában futam nélkül maradt a mezőny. 

A legnépesebb osztály, a 470-esek győzelmét Győrffy Bálint és Lillik Ákos szerezte meg három futamgyőzelemmel Gyapjas Balázs és Kovács Máté, valamint Margitics Botond és Serke Áron előtt.

Hasonlóan szép győzelem született F18 osztályban is, ahol szintén három alkalommal szelte át elsőként a célvonalat Váradi Szabó János és Petheö Tamás, megszerezve ezzel a végső győzelmet Vándor Róbert és Kalocsai Zsolt, valamint Diószegi Zoltán és Sallai Gábor előtt.

Szintén minden futamon győztesként ért célba a Finn dinghy osztály első helyét megszerző Pál Gaszton, aki Beliczay Mártont és Ian Ainslie-t utasította maga mögé a dobogón.

Repülő Hollandiban ezúttal Gáborjáni Szabó Gábor és Argay Béla kettős szerezte meg a végső győzelmet a múlt héten Európa-bajnoki címet nyert Majthényi Szabolcs-Domokos András kettős előtt, akik ugyan két futamot megnyertek, ám az elsőn nem indultak el, így ezúttal meg kellett elégedniük az összetett második helyezéssel. A dobogó legalsó fokára Süli András-Pap Dávid kettős állhatott fel.

Csillaghajóban Gereben Márton és testvére Péter szerezte meg a győzelmet Húsvéth Ferenc és Béres Miklós, valamint Kátai Péter és Pilisy György előtt, míg Laser Standard-ben Mátyás Viktor végzett az élen Ambrózy Péter és Péteri Gábor előtt.Eredmények

Teljes eredménylista itt. 

Eszes Bernadett