A kiíró Somogy Megyei Vitorlás Szövetség hagyományosan a szezon első versenyén tartja a korábbi évad eredményhirdetését és díjátadóját, ahol mindhárom yardstick osztály, első hat helyezettjét díjazzák.

 

Két szezon tapasztalataiból merítve alakította ki az SMVSZ, a YST idei programját. A 2011-es évadban, az előző évhez képest már 30%-al magasabb volt a sorozaton résztvevők száma, összesen 347 különböző hajó indult a YST 2011 versenyein. A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére a kupasorozat népszerűsége növekszik. A Yardstick Trophy 11 versenyével, 2012-re a Balaton egyik legnépszerűbb versenysorozatává nőtte ki magát. Egyedülálló módon Keszthelytől Keneséig illetve májustól novemberig biztosít versenyzési lehetőséget az előnyszám rendszerben érdekeltek számára.

Május 12-én szombaton Fonyód lesz a házigazdája a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat nyitányának, a Fonyódi Kormoránok vitorlásegyesületének szervezésében. Fonyódon jelentős tömegbázisa van a YST-nek, ezért is indokolt, hogy a településen három forduló is lesz, igaz mindegyik más-más egyesület szervezésében. A YST start egyben a Jolle Trophy kezdetét is jelenti, ami a versenysorozat betétversenye az uszonyos nagyhajók részvételével.

 

A Kormorán Évadnyitóra pénteken délutántól lehet nevezni a Bahart kikötőben, de erre szombaton reggel is lesz lehetőség. A Kormoránok idén is kétfutamos pályaversenyt írtak ki, némi modellvitorlás gyakorlattal színesítve. A rajt-cél vonal a pálya közepén lesz, akár az RC vitorlásversenyeken és a rajtsorrend sem a megszokott rendben zajlik majd, mivel elsőként a lassabb YS III osztály indul, utána a YS II és végül a YS I. A pálya kitűzése és a fordított rajtsorrend izgalmas versenyszituációkat teremt és ez a verseny népszerűségét is növeli.

A regattát követően, a fonyódi Gyöngyhalász étteremben, a kikötő keleti mólójának végén, közvetlenül a parton lesz az eredményhirdetés és a díjkiosztó valamint a vacsora és a híres Kormorán retro buli.

Versenykiírás: http://www.fonyodikormoranok.hu/

YST: http://www.yardsticktrophy.hu/