A verseny előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat több előrejelzése is zivatarzóna kialakulását valószínűsítette Balatonfüred - Tihany térségében; de ehelyett rekkenő hőség, gyenge légmozgás és fürdővíz hőfokú Balaton várt a Kékpántlika résztvevőire.

 

A Kékpántlikát ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség. Az utánpótlás-versenyzők részére - akik közül jópáran körülbelül tíz hazai és tíz-húsz külfödi versenyt "pipálnak ki" évente - kissé szokatlan a túraverseny; mert ők elsősorban a pályaverseny technikai megoldására, "megvitorlázására" és pszichés leküzdésére készülnek fel. Éppen ez - no meg a Kékszalag "vonzásában" rendezett Kékpántlika ad különös hangulatot az immár hagyományos Kékpántlika ifjúsági versenynek.

A 87 hajóból álló "pántlikás flotta" különösebb nehézségek nélkül abszolválta a versenyt. Az optimistesek pályarövidítésével a rendezőség hibátlanul oldotta meg feladatát. Talán csak a lézeresek főttek a kelleténél tovább a napon, mert az utolsó krajc (és akkor is így írom...:-)) igencsak próbára tette szegényeket.

A 420-as hajóosztályban a második helyen a Spariból Bihary-ikrek, Gergely és Dániel végeztek. Bronzéremmel - szintén a Spariból - a Neszmélyi Márk - Baticz Belián alkotta páros mehetett haza.

420-ban a hölgyeknél a Virág Zsófi - Kratzl Anna páros nyerte a legszebben csillogó érmet.

Cadet hajóosztályban az ifiknél a tihanyiak vitték el az aranyérmet Polgár Lukács és Mohácsi Marcell révén; második a Kardos Szabolcs - Bánszky Botond (THE) duó, harmadik a Fabacsovics Márk - Németh Boldizsár (BYC) páros lett.

Cadet serdülőben Rácz Bencze - Fehérvári László egység győzött, második az Asperján Mihály - Asperján Dénes, harmadik a Molnár Zsófi - Hoffman Luca páros.

Laser 4.7 hajóosztályban a győzelmet Gecse Balázs, a Procelero SE versenyzője zsebelte be. Második helyen Szabó Balázs a VVSI-ből, harmadikon Galgóczy Tomi a BYC-ből végzett. Tomi a múlt héten "ült át" Laser 4.7-be Optimistből, így ez volt az első "lézeres" versenye.

 

A lányok közül a legjobb Csanády Boglárka lett a VVSI-ből. 

Laser Radiálban Szilasi Bence (BYC) győzött, Korchmáros Kristóf (BYC) és Litkey Balmaz (BYC) előtt.

A legkisebbeknél, Optimist hajóosztályban az ifiknél Szilasi Fábián, a Kereked SE versenyzője állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Őt a Spartacusból Ziegler Kristóf követte; a harmadik pedig Csébfalvi András, a Kereked SE versenyzője lett.

Optimist serdülőben a dobogó legmagasabb fokára a Lászlófy Ábel (RIVE) állhatott fel. Az ezüstérmet Ábel ikertestvére, Lászlófy Levente (RIVE) szerezte meg. Harmadik a Procelero SE versenyzője, De Jonghe Arthur lett.

A legjobb ópés lány Csébfalvi Anna, a Kereked SE versenyzője lett.

(Elnézést kérünk azoktól, akik érmet kaptak, de nem említettük meg őket név szerint. A teljes eredménylista ITT van!)

További képek a galériában. 

 

Dr. Lászlófy Csaba