Ezzel együtt nem volt gond a sötétben botorkálással. A Marina Fűzfő kikötő által rendezett verseny már 2011-ben is igen jó hangulatú volt, így biztosra vettük hogy nem hiába a hajnali kelés.
 

Időben érkeztünk és rögtön rá is vetettük magunkat a Sirály étterem által biztosított zsírosdeszkákra. Ezt majszoltuk akkor is, amikor a szervezők felvezették a napi programot. Eleinte kételkedve tekintettünk mindenre, amit mozgatni szokott a szél...... A lógó zászlók, a meg sem rebbenő falevelek nem kecsegtettek túl sok jóval, viszont a minden hajós részére kiosztott Csalló féle pálnika rögtön más színben tüntette fel a világot. A szél épp az eligazítás végére időzítette az első befújást, és fújt is végig becsülettel. 
Az erre a napra rendelt remek időben a precízen kitűzött háromszög pályán a szervezők a tervezett két futam után harmadszorra is el tudták engedni a hajókat, akik kivétel nélkül örömmel vágtak neki az utolsó körnek is. Igazi örömvitorlázás volt ez.

Persze öröm ide vagy oda, egy verseny mindig verseny. Akkor is ha 2 hajó van, akkor is ha 122. Ez is verseny volt, több mint 20 vitorlás részvételével, a rajtnál kis kiabálással, taktikázással, halzcsatákkal.. Ahogy kell. A szél kitartott, bár az utolsó futamra érezhetően gyengült.

 
A kikötéssel érdemes volt sietni, mert a környékbeli borokból összeválogatott borkostoló már várta a megfáradt hajósokat. 
Ahogy haladtunk előre a borsorban, úgy emelkedett a hangulat... Mire eljött a vacsora ideje, már kifejezetten szépnek látszódtak azok az események is, amikért a rajt körüli kavarodásban még ferde szemmel néztünk egymásra. 
A vacsora akkor sem lehetett volna finomabb, ha egyenesen a szánkba repül... Gyanús, hogy az étterem Michelin-csillagos szakácsot szerződtettett az eseményre. 
Az étkezésből szinte észrevétlenül lett Probojszki Mátyás Brand koncert, akinek a zenéjére késő estig mulattunk. A szájharmonikás blúz muzsika szerintem több emberben átértékelte ezen zenei stílushoz való viszonyát.
 

Köszönjük a szervezést a Marina Fűzfő kikötő vezetőségének, személyzetének, valamint
köszönet a támogatóknak. Jövőre ugyanitt!
 

Szutor Ferenc