Édesapja írt nekünk, hogy éppen most vannak túl 3 viharos napon, és most jön 3 nap buli. Szczecin kikötővárosban kötött ki a flotta, ez volt az egyik szakasz befutója. Rigából egy kikötéssel érték el ez a kis, csatornavároskát, amely a lengyel-német határon fekszik. A városban most a hajón elvégzendő kisebb feladatok után 3 napos hatalmas kulturális és művészeti fesztivál veszi kezdetét.

Bálint augusztus 8-án érkezik Rostockba, ahol az ő szolgálatának vége. Nagyon kíváncsiak vagyunk már, milyen élményeken van túl, természetesen közzétesszük majd a beszámolóját!

 

A Kossuth rádió „Szombat reggel" c. műsorában nyilatkozott ma reggel, ahol mesélt feladatairól, arról, hogy navigátori „watch" pozícióban teljesít szolgálatot a hajó különböző pontjain reggel, délben, este, vagy éjszaka, a hajón 47 trainee társával és egy 12 fős legénységgel él együtt, amelyből rajta kívül még 7-en magyarok. 

Elmondta, hogy rengeteg tapasztalatot szerzett a tengeri vitorlázásban éppúgy, mint az élet különböző területein és elképzelhetőnek tartja, hogy pár éven belül a diákok, egyetemisták nyári elfoglaltságának ez a formája nálunk is gyakorlattá válik, mert életre szóló élményeket, tapasztalatokat lehet szerezni azáltal, hogy más kultúrákkal egybefonódva, egy közös cél érdekében végeznek a tengeren hétköznapi, de a városi fiatal számára talán nem annak látszó feladatokat.