Drága Barátok, Rokonok,

Szeretett férjem, drága Pistim, Istvánom, Pittám, Ketyitek 2013 november 12-én visszaadta lelkét Teremtőjének. Békésen, sima, újra ráncmentes, ifjúkori arccal, négy nap eszméletlenség, kóma után. Váratlanul, hirtelen szombat reggel egy nagyon súlyos agyvérzést kapott. Mentők vitték be a helyi kórházba, ahol a CT scan nagyon komoly agyvérzést mutatott ki a jobb oldalon. Bal oldala lebénult. Közös családi kívánságunk szerint csak fájdalom mentesítő kezelést kapott, morfiumot és kétféle gyógyszert, hogy könnyebben kapjon levegőt. De a szíve meg a tüdeje négy napig bírta. Három áldást számolok, nem kellett a kezdődő Alzheimer rémes útját járnia, nem érezhetett semmit, amikor az agyvérzés érte, és azt kértem, hogy ne én menjek el előbb, mert akkor nagyon elveszett lett volna. Ez az utolsó volt a legnehezebb, amiért sokat imádkoztam... Tegnap a kórházi káplán, akit ismertem már, utolsó kenetben részesítette. Ma, miután drága Párom már elment, a plébánosunk jött és a halottaknak járó imákat elmondta. Röviddel ezután a kórházi káplán is megérkezett és egy áldott órát elbeszélgettünk hármasban. Isten áldja meg őket, köszönöm Istenem!

A közeljövőben lesz egy Requiem  az Aquinói Szent Tamás plébániánkon,  és hamvait előbb-utóbb vitorlásról fogjuk a San Francisco-i öbölbe szórni.

Nagyon köszönöm emailjeiteket, telefonjaitokat, az Isten áldjon meg Benneteket!

Sok szeretettel,

Maryll

 
A kép idén júniusban, az FD Világbajnokság előkészületi napjaiban készült, ekkor voltak itthon legutóbb. Holovits Huba polgármester két oldalán Maryll és István

A fekete-fehér képen egy '76-os díjkiosztón Holovits Györggyel

Vitorlás életútjainak állomásairól a tiszteletére egy külön cikkben szeretnénk majd megemlékezni.