Ez a világbajnokság egyben kvalifikációs verseny volt az augusztusban a kínai Nankingban megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára. Vadnainak és Érdinek ezzel nem kellett foglalkozni, hiszen ők már 2013-ban megszerezték a részvételi jogot, amikor világbajnoki címet szereztek.

A világbajnokságon végig fújt a Garda-tavon szokásos 10-15 csomós szél. A 13 futamos versenyen Vadnai Jonatán címvédőként egy pillanatra sem adott esélyt ellenfeleinek. A 21 nemzet 36 hajóját felvonultató mezőnyben nyolc futamot megnyert, és az utolsó napi kettőn már rajthoz sem kellett állnia. 
 
 
 
 „Nagyon fontos volt mindig a jó rajt. – mondta Vadnai Jonatán a versenyről – Általában öten-hatan voltunk, akik az első cirkálószakaszon kibújtunk a mezőnyből. Hátszélben viszont közülük is én tudtam lenni a leggyorsabb, ott extra sebességem volt, és így könnyen nyertem futamokat.”

Érdi Mária a 18 nemzet 27 versenyzőjét felsorakoztató női mezőnyben bronzérmes lett két holland lány, Odile Van Aanholt és Mirthe Akkerman mögött. Az Ifjúsági Olimpián 19 nemzet versenyzői vesznek majd részt, így ott csak az egyikük lehet majd az ellenfele.
 
 
 
Érdi Mária 16 éves. 2013 nyarán alig több, mint egy év versenyzés után a balatonfüredi Laser Worlds-ön robbant be a világ élvonalába, amikor 5. lett Laser 4.7 osztályban. Nyáron világbajnoki címet szerzett a Byte CII osztályban, majd ősszel Európa-bajnoki ezüstöt. Idén már elsősorban az olimpiai Laser Radial osztályban versenyez. Április elején, élete első Világkupa versenyén a felnőtt olimpiai mezőnyben Arany csoportba került, és megnyerte az utolsó futamot. Az Ifjúsági Olimpia mellett az Riói Olimpiára való kvalifikáció megszerzésére is hajt. Szeptemberben rajthoz áll Santanderben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
 
 
 
Vadnai Jonatán 16 éves. Bátyjával Benjaminnal együtt edz és halad előre. 2012-ben nyert először korosztályos Európa-bajnokságot Laser 4.7 osztályban. 2013-ban világ-, és Európa-bajnoki aranyérmes, az idősebbek között ezüstérmes volt. Az ifjúsági olimpiai Byte CII világbajnoka lett Newportban 2013-ban. Idén már Laser Radialban versenyezve a világbajnokságon U17 korosztályban bronzérmet szerzett, U19-ben 5. lett. Április elején Európa Kupa versenyen 20 nemzet 184 hajója között lett 4.
Mindketten csak alkalmilag edzenek és versenyeznek Byte CII. típusú hajóval, mivel ez az Ifjúsági Olimpia versenyosztálya. Az Ifjúsági Olimpia augusztus 16. és 28. között a kínai Nankingban lesz. Vitorlázásban a fiúknál és a lányoknál is 19 nemzet egy-egy versenyzője áll rajthoz.