SpartacusA kiválasztásnál fontos szempont volt, hogy Dániel edzői és kereseti célú motorvezetői képesítéssel rendelkezik, testnevelő tanár, és már van gyakorlata a kezdő vitorlázók nevelésében. Február elsején kezdte meg a tényleges munkát.

A téli hónapokban egyébként nem néptelenedik el a balatonföldvári telep, a már hagyományos disznóölés mellett sportosabb programokra is sor kerül: megfelelő jég esetén hokimeccsek sora, korcsolyázás és jégvitorlázás szerepel a programban. Elsősorban a tagok befizetéseiből két fiatal sportolónkat támogatjuk külön is 2010-ben. Laser hajóosztályban Bakóczy Róbert és a fiatal, tavaly év végén átült Rozsnyay Domonkos a Horvátországban és Olaszországban dolgozó edzővel, Palkó Jánossal dolgozik az idén. Nagyon kemény, sok utazással járó edzés- és versenyprogramot állítottak össze.

2010-ben is folytatódnak a nyári gyerektáborok a Spariban - közösen az Alpesi Clubbal. A legügyesebb fiatalok - az edzők javaslata alapján - meghívást kapnak a közvetlen utánpótlást kinevelő táborokba is.

A klub hírei, közérdekű információi megtalálhatók a spartacus.hu internetes oldalon.

v.