Vigh AndrásÚgy tudjuk, Szépfy Zsombor az év végével letette a lantot, mint a gyerekek edzője...

Igen, új edző érkezett a Szpariba Szalay Dániel személyében, aki korábban három évig a Fertő-tavon dolgozott. A decemberben kiírt pályázatra jelentkezett, és az Elnökség végül őt választotta. Hasonlóan hozzám ő is az egyszemélyes hajóosztályokkal lesz elfoglalva, a kétszemélyeseket továbbra is Goszleth Marcell irányítja.

Hogyan alakult az előző szezon vége?
Legutóbb Pulában voltunk a gyerekekkel az évi végi Mikulás Kupán, ahol jó eredményeket értünk el. Külön kiemelkedett Takácsy Lilla, aki a 11 éven aluliak közel 120 hajót felvonultató mezőnyében a 18. helyen végzett.

Mi várható az idei évben?
Az idei edzés- és versenyprogram január végéig készül el. Egyelőre nincsenek válogatott versenyzőink a legkisebbek között, így legkorábban februárban indul az idény, várhatóan egy horvátországi edzőtáborral, majd egy versennyel. Most a legfontosabb a fizikai alapok megszerzése a szezonra, hiszen versenyidőszakban kevésbé terhelhetőek a sportolók. Ennek biztosítása végett hetente kétszer két óra tornatermi edzést tartunk a gyerekeknek, akik komolyan is veszik a feladatukat.