A Musto büszkén jelentette be, hogy partnere lesz az amerikai Alvimedica csapatának – tagjai fiatal, agilis vitorlázók, akik először vesznek részt a Volvo Ocean Race-en.

A Volvo Ocean Race versenyzői 11 ország 11 városát érintik, összesen 38.739 tengeri mérföldet maguk mögött hagyva – mindezzel a világ legkeményebb földkerülő vitorlásversenyén vesznek részt. A verseny során a vitorlázók képességeiket, odaadásukat és kitartásukat a maximumon tesztelik. A Musto az Alvimedica Team partnereként támogatja a csapatot, hogy a csúcsteljesítményt szinten tarthassák, és a csapat elé állított eddigi legnagyobb kihívást végigkísérjék, legjobb tudásuk szerint támogassák.

A Musto egy éve jelentette be, hogy hivatalos beszállítója lesz az elkövetkezendő két VOR-nak - vitorlásruhákkal és vitorláscipőkkel támogatja a versenyzőket. A Musto és a Volvo Ocean Race sikertörténet az 1981/82-es évig nyúlik vissza, amikor a Flyer II – egy akkoriban vadonatúj, speciálisan a VOR –ra épített jacht a Musto segítségével megnyerte a versenyt. A Musto azóta is a VOR startnál egy sikerfaktornak számít.
A Musto elsőosztályú vitorlásruháinak tervezési és fejlesztési folyamatának része egy szigorú teszteljárás, amibe a Volvo Ocean Race csapatokat is bevonják, annak érdekében, hogy innovatív és praktikus megoldásokat találjanak a legkeményebb időjárási viszonyokban küzdő vitorlázóknak. A 2014-es technikai vitorlásruha kollekció offshore kategóriájának minden egyes darabja fényvisszaverőket kapott, ahogy azt a 2011/12-es verseny résztvevői visszajelzéseikben kérték.

Ez a jelentős tapasztalati érték és szakmai tudás egyedülálló helyzetbe hozza a Musto-t, ami által az Alvimedica csapatának a maximális védelmet kínálja annak érdekében, hogy a csapattagok képességeik legjavát nyújthasssák.
“Több ezer tengeri mérföld van mögöttünk, ezért tudjuk, döntő fontosságú, hogy az extrém körülmények között is melegen és szárazon tartson a vitorlásruha“ - nyilatkozta Charlie Enright, az Alvimedica kormányosa. „Első alkalommal indulunk el a Volvo Ocean Race-en, nagyra értékeljük, hogy a Musto a megfelelő vitorlásruhákkal segíti eddigi karrierünk legkeményebb kihívását. Tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk.“

Nigel Musto nyilatkozata: “Vitorlásruháinkat vitorlázók készítik vitorlázóknak – minden egyes darabot tesztelünk extrém körülmények között, csak így tudunk az óceánvitorlázók különösen magas igényeinek megfelelő ruhadarabokat alkotni. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy fiatal és dinamikus csapatot támogathatunk, akik először vesznek részt a Volvo Ocean Race-en, - és akik ennyire elkötelezettek és ambíciózusak – bízunk a sikerben!“

www.musto.huwww.musto.com