Szokásoknak megfelelően 9 futamra volt kiírva a verseny, mindegyik futam valamelyik édességgyártó,forgalmazó nevét viselte, a futamgyőztesek az ő ajándék csomagjait vehették át.


Pénteken a megérkezett gyenge hidegfrontnak köszönhetően friss szél (amely néha alulról súrolta a 18 csomót) fogadta a versenyzőket. A kiváló szélviszonyokra és a nem túl bíztató vasárnapi előrejelzésre tekintettel Erdélyi Béci 4 futamot rendezett. 420-ban a Gyapjas-Ziegler és a Szilasi-Bonifert kettős osztozott a futamgyőzelmeken, Optimistben óriási csatát vívtak a magyar legjobbak a kétszeres Európa Bajnok szlovén Mara Turinnal. A kisebbeknek nagy próbatétel volt a futamok limitidőn belüli teljesítése. Felüdülést a futamok között üdítőt és édességeket osztogató Csokihajó hozott. Partra érkezés után zsírosdeszka-party és egy 35 kg-os torta várta a fáradt versenyzőket.
Szombaton reggel hasonló időjárási viszonyok fogadták a versenyzőket, bár a szél egy picit bizonytalanabbnak tűnt. Az első két futam friss szélben zajlott, a harmadik futamra azonban elvesztette lendületét, néhány percig az is kétséges volt, hogy a futamot be lehet fejezni. A szél végül visszajött és Erdélyi Béci "okos konoksága" révén ismét négy futama volt az Ópésoknak.
A 420-as mezőny alaposan átrendeződött, a szélcsend utáni nyugatias frissüléssel néhányan előre tudtak szaladni. A negyedik, azaz a nyolcadik futamra visszatért a friss szél, kisütött a nap is, így egy ideális futammal sikerült zárni a napot. A Szparis szülők paprikás krumplival várták a gyerekeket.
Vasárnapra „bejött” az előrejelzés, tükör sima víz, a falevelek sem rezdültek. Parti halasztással, csúcsra járatott csoki szökőkúttal, labdajátékokkal telt a délelőtt. A szél épp hogy csak fújdogált, és Erdélyi Béci úgy döntött, hogy nem erőlteti a futamot.

A 420-asok versenyét a Gyapjas Zsombor - Ziegler Kristóf (Spartacus Vitorlás Egylet) nyerte. Ezüstérmes a Szilasi Fábián - Bonifert Péter (Kereked Vitorlás Klub) lett. A bronzot a Borsos Gergő - Sándor Anna kettős (Tihanyi Hajós Egylet) vihette haza. A legjobb hölgy-egység a Takácsy Lilla - Varga Zsófia páros lett a Spartacus Vitorlás Egylet képviseletében.
Optimist hajóosztályban a verseny az Európa-bajnok Mara Turin nyerte Szlovéniából. A második leány Veenstra Csenge lett (BS-Fűzfő), mg a harmadik helyen a leányoknál a cseh Lucie Keblová végzett.
Ifi fiúknál a versenyt De Jonghe Arthur (Spartacus Vitorlás Egylet) nyerte, második helyen Futó Marcell (Spartacus Vitorlás Egylet), harmadikon Pavlik András (Spartacus Vitorlás Egylet) végzett.
Serdülő fiúknál Lászlófy Levente (Spartacus Vitorlás Egylet) lett a győztes, megelőzve ikertestvérét, Lászlófy Ábelt (Spartacus Vitorlás Egylet). A dobogó harmadik fokára Jeney Máté (Spartacus Vitorlás Egylet) állhatott fel.
Serdülő leányoknál első helyen Novák Dorka (BS-Fűzfő) fejezte be a regattát. Őt Katerina Altmannova követte Csehországból. Bronzérmes Zámbó Lili lett a Balatonfüredi Yacht Club képviseletében.

A díjkiosztón - a verseny nevéhez méltóan és a támogatók jóvoltából - kiosztásra került néhány köbméternyi édesség. Jövőre pedig jöhet a hatodik Csoki Kupa.

További képek ITT.

Eredmények ITT.