A szombati nap mérlege: 3 futam a 420-asoknak, 2-2 a 29er és az Optimist osztálynak.
A két futam alatt néha kissé lukas északnyugati fújt, a frissülések északi irányból jöttek. Sokak szerint a pálya jobb oldala volt előnyösebb, a hegy alatt jobbcsapáson volt érdemes érkezni a felső bójához. Sok volt a borulás. "Az idő kétharmadát a víz alatt töltöttük, legalább begyakoroltuk a hajó felállítását" - mesélte széles vigyorral az egyik 29er legénység a parton. Árboctörés, anyagi kár nem történt, néhány 420-as vitorla csücske és a mannschaftok arca volt csak iszapos a partraérkezés után. A rendezőség még tervezett volna harmadik futamot is, de az időközben 30 csomósra erősödött szélben letett erről a tervéről. Az optimistes szülők elfogó kommandóként kapták ki a nagy déli parti hullámokkal berepülő csemetéiket a sólyáknál. Időközben elkészült két hatalmas bográcsban a paprikáskrumpli is.Desszertnek ott volt a nápolyi, a megszokott csokiszökőkút - és az egész telep tele volt kipirult, élményeiket lelkesen mesélő ifjú vitorlázókkal. Tökéletes, sportos nap volt.

29er hajóosztályban ma egy első és egy második hellyel folytatta jó szereplését a sparis Kocsis-Pavlik páros, továbbra is vezetnek a versenyben. 420-as hajóosztályban a Kereked versenyzői, Izsák Botond és Csébfalvi András őrzik vezető helyüket, mai utolsó futambéli gyengébb eredményüket már kiejthetik.
Optimistben átvette a vezetést Bányai Attila (BYC), mögötte jó néhányan fej-fej mellett küzdenek a helyezésekért. Ugyancsak Optimistben a nap nagy sikerét a spartacusos Szabó Roni Oszkár könyvelheti el: a viharos szélben csoportjában mindkét futamát megnyerte, hiba nélkül vitorlázott, ezzel feljött a második helyre.
Folytatás vasárnap - ha a szél is úgy akarja.