A szervezésben a Quantum Sails Hungary munkatársai is a segítségünkre voltak, akik ellátták a versenyzőket jó tanácsokkal a vitorla beállításokat és kötélzetet illetően.

Már pénteken este gyülekeztek a hajók a bázison, a Tihanyi Hajós Egylet kikötőjében. Kormányos megbeszélés után mentünk is vízre a kellemes 2-3-as szélben. Enyhe szélfordulók és kisebb erősödések tették színesebbé a futamokat, pont annyira, hogy némi taktikával szert lehetett tenni egy kis előnyre. A második futamban tömeges korai rajtot hívtak vissza a versenybírók, ami a barátságos verseny ellenére tanúsítja, hogy a résztvevők nem vették félvállról a megmérettetést. A futamok után a tulajok a parton beszélték meg a tapasztalataikat a hajóikkal és a beállításokkal kapcsolatban. Vasárnapra már jóval erősebb szelet jósoltak, ami 10 órára meg is jött, így 4-5 Beaufortban versenyezhettek a hajók a 4. és 5. futamban. A nagy siklatások miatt a versenyzők arcára hamar kiült a vigyor a bőszeles szakaszokon. A futamok után lehetőség nyílt a nagy testvér – a Flaar 26 – kipróbálására is.

Szuper hétvégénk volt a hagyományteremtés jegyében! Első flotta versenyünket rendeztük, de nem az utolsót, hisz még az idei szezonban lesz folytatása: igyekszünk minél inkább fejleszteni és egyre jobban összekovácsolni a Flaar 18-as csapatot. Ugyancsak hagyományteremtő céllal tartottuk meg a verseny díjkiosztója után vasárnap délután első Flaar Owner’s Club összejövetelünket, kiegészülve első flotta versenyünk résztvevőivel, elindítva ez által azon találkozók és alkalmak sorát, melyek célja a Flaar közösség összekovácsolása. Időről időre szeretnénk összehozni a tulajdonosokat, a versenyzőket és azokat, akik érdeklődnek modelljeink iránt egy kötetlen találkozóra, beszélgetésre, eszmecserére.

Nincs megállás tehát, folytatása következik mindennek!

Az eredménylista ITT letölthető.

Rápolthy Edit, Krisch János / Flaar

Fotó: Certa Gábor