A festészet, a fotó vagy a film egyre kifinomultabb eszközökkel rendelkezik a valóság torzított, de felvállalható ábrázolására, míg a digitális forradalom egyenesen felszabadította a látványrögzítés korábban csak a kiváltságosoknak megadatott technikáit.

A hét végén a Fehérszalag mezőnyét próbáltuk lencsevégre kapni egy repülő szerkezet segítségével. A drón egy action kamerát emelt a magasba, hogy az onnan készült felvételekkel szórakoztathassunk benneteket. Ti majd a filmet megosztjátok barátaitok, ismerőseitek között, felteszitek saját Facebook oldalatokra, hogy lássa a világ milyen kemények is voltatok ezen a szélhiányos júliusi hétvégén.

Azért a dolog mégsem ilyen egyszerű. Gábor a dróngazda még nem reptetett víz felett, ezért biztonság kedvéért habtalpakat erősített a kis repülő készség aljára, olymódon, hogy azt a távirányított kamera ne észlelje látómezején belül. Sajnos a kis szerkezet önmaga se nem úszóképes, se nem vízbiztos. A kilövés csak álló pozícióból lehetséges, mert a kütyü gps-e rögzíti a kiindulási pontot, és oda vissza is tér, ha valami miatt eltűnne az irányító jel. Biztonság kedvéért előkészítettünk egy kis felfújható bocit is, ha a fedélzeti befogás nem lenne sikeres. Van ám feszültség olyankor, amikor jön haza a cucc, de szerencsére minden leszállás pontos és problémamentes volt, méltán aratva spontán tapsvihart az egybesereglett nézők soraiban. Voltunk vagy hárman!

Azt most el sem tudom képzelni, hogy nagy szélben mit lehet csinálni, de biztosan meg fogjuk oldani.
Kövessétek figyelemmel oldalunkat, az elkészült film hamarosan fölkerül!

A Drónt üzemelteti:

Deadcatdigital Productions

Film - Fotó - Animáció - 3D - Légifelvétel

WEB: http://Deadcatdigital.com

Facebook: https://www.facebook.com/DeadCatDigital

További képek ITT.