Nagy öröm, hogy idén elkészül a 46-ik Magyarországon gyártott Elliott 770, aki részt vesz a bajnokságunkon, és hogy idén több régóta nem használt E770 is felújításra került és ők is újra a Balaton habjait szelik.

Az osztály iránt érdeklődőket szeretettel várja az osztálykapitány a futamok szünetében akár próbavitorlázásra is, várhatóan 18 óra után.

Az ELLIOTT 770-es gyors, könnyű, siklótestű, jollékra emlékeztetően jó menettulajdonságokkal rendelkező hajó. A tükrön elhelyezett kormány mozdulataira késedelem nélkül és könnyedén reagál, élvezetes vitorlázást nyújt legénysége minden tagjának. Felhúzható tőkesúlya - penge vékony az alján hátra kiszélesedő bulbával- lehetővé teszi a sekély vízi hajózást, a sólyázást és a könnyű utánfutóval történő szállítást. Az árboca egy pár hátra nyilazott szálinggal merevített elősegítve a könnyű manőverezést. Vitorlázata napjaink legkorszerűbb elvei alapján készül, hatékony és könnyen kezelhető és bő szélben gennaker is segíti az ELLIOTT 770 siklását. A belső tere méretéhez képest nagyon tágas, 4+2 praktikusan elhelyezett fekhely található itt.

Hajó paraméterek:
Hossz: 7.7 m
Vízvonal hossz 7.2 m
Szélesség: 2.5 m
Tömeg: 1050 kg
Tőkesúly: 400 kg
Merülés: 0.6-1.7 m
Nagyvitorla: 25 m2
Orrvitorla: 15 m2
Gennaker: 72 m2

Kovács Ákos
E770 osztály kapitány