Hát nem! Szeptember első hetében rajtol az egyik legaktívabb, legjobban szervezett, de látványában talán a legimpozánsabb hajóosztály a NAU370RUN bajnoksága. A Cruiser osztály is ezen a héten avat bajnokot. Lesz Laser Európa Kupa, Kalóz verseny Fűzfőn, de annak is jut élvezet, aki már nem tud lemenni a Balatonra, mert gúzsba köti az iskolakezdés. 

 

A héten lesz a 69. Centomiglia a legendás Garda tavi tókerülő. A 68.-on a magyar Extrém 40-es, a RED győzedelmeskedett, idén is lesz több magyar induló, van kiért izgulnunk. Szerencsére a Kwindoo révén élőben is követhetjük a versenyt, drukkolhatunk Király Zsoltnak, Európa talán legsikeresebb tókerülő specialistájának, aki az egytestű kategóriában idén mindent megnyert, amit megnyerni érdemes. Ott lesz a rajtnál a Nelson, Varga Lajos irányításával és egy Extrém 40-es is, hogy ne unatkozzanak a képernyő előtt ülő hazai szurkolók.


De azoknak sem lesz eseménytelen a hét akik ráérnek, de valami miatt nem tudnak hajóba szállni. Nekik, a hajózás szerelmeseinek nyílik péntektől a legnagyobb vízparti hajókiállítás Balatonkenesén - a Kenese Marina Port kikötőjében - a Balaton Boat Show.


Végül, de nem utolsósorban a héten babatalálkozót tartott a porthole.hu szerkesztősége, melyen az aktív babaállomány 2/3-a vett részt. A találkozón a fiatalok egyeztették a következő évtizedek feladatait.

 Fotó: Sailing Drone Team, Török Brigi