A kora reggeli eső gyorsan alábbhagyott, így a mezőny késő délelőtt vízre szállt és Sipos Péter versenyrendezői irányításával a nap folyamán négy eredményes futamot sikerült megrendezni. A pénteki és szombati napra az időjárás előrejelzés kevés szelet jósolt, így Sipos Péter igyekezett a legtöbbet kihozni a napból, hogy a tervezett 10 futamot tartani tudja. A bajnokság így már két nap után eredményesnek mondható.
Tekintve, hogy a levitorlázott hét futamból a versenykiírás szerint egy más kiejthető volt, a nap végére az eredménylistán is több változás történt.

Az Asso hajóosztály eredménylistáját továbbra is az Infla Deus vezeti Detre Szabolcs vezetésével, a második és harmadik helyen azonban módosult a hajók sorrendje. Második helyre vitorlázta fel magát a többszörös Kékszalag győztes Litkey Farkas csapata az Asso le Mio hajóval, a harmadik helyen továbbra is a többszörös repülő hollandi világbajnok Majthényi Szabolcs csapata áll. Az eddigi második helyezett BDO a negyedik helyre csúszott vissza.

A Melges hajóosztályban a Strange Brew csapattól láthatóan nem lehet az első helyet elvenni, jelentős pontkülönbséggel vezetik a listát Bakóczy Róbert (FGF Sailing Team) és Czégai Péter (Jedi Business) csapata előtt, akik pontazonossággal állnak a 2. és 3. helyen.

A 8 méteresek mezőnyében az első három helyen nagyon szoros a küzdelem, jelenleg az Oroszlán Péter által kormányzott American Crew csapata áll az élen, pontazonossággal megelőzve a 2. helyezett Nekem 8 csapatot Erdős Péter vezetésével. Gyenes Ákos a Weight csapattal megtartotta első napi 3. helyét, csak egy ponttal marad el az 1. és 2. helyezett csapattól, így a további futamok még sok izgalmat tartogatnak ebben a hajóosztályban is.

A hét futam utáni eredménylista ITT tekinthető meg.

További információ, fotók és eredmények ITT.

Fotók: Cserta Gábor