Tetszik vagy sem, a világunk egyre digitálisabb. Néhány éve még luxuscikknek számított egy okostelefon, manapság a mindennapi élet része. Az, hogy zsebünkben ott lapul egy mini számítógép igen sok lehetőséget tartogat, nem véletlen tehát, hogy a készülékek lehetőségeit kiaknázva egyre több szolgáltatás jelenik meg a piacon. Ez eddig vitorlázás-függetlenül, az élet összes területére igaz.
Mi viszont egy vitorlásportál vagyunk, ezért érdekes számunkra az az újdonság, amit a THEREGOO / AllYourTracks kínál.

Miről is van szó?
Röviden: egy versenyrendezést telekommunikációs eszközökkel támogató megoldásról.

Hosszan pedig:
A szolgáltatás két részből áll; a mobiltelefonra telepített app-ból (jelenleg iOS és Android platformokon) és egy webes adminisztrációs felületből. Az adminisztrációs felületen a verseny rendezőjének lehetősége van feltölteni a versenykiírást, kijelölni a pályát, meghívni a regisztrált versenyzőket, rajtoltatni és befuttatni.
Ezen túl a szervezők üzenetet küldhetnek minden készülékre az aktuális időjárási helyzetről, vagy pályarövidítésről, egyéb információkról.
A versenyzők a telefonjukon látják a versenyt és az azzal kapcsolatos információkat, követhetik a saját helyzetüket és persze a bóják pozícióit is, de a kiválasztott versenytársak helyzete is látható.
Az alkalmazás PUSH üzenetek formájában küldi a szervezők által fontosnak ítélt információkat.

Aki szokott versenyezni az tudja, hogy jellemző probléma a pályarövidítés, amit vagy észrevesznek a versenyzők, vagy nem. Legutóbb épp a TECON kupán ment tovább a mezőny boldogan versenyezve. Olyat is láttunk már, hogy valaki nem ért oda a reggeli kormányosira, így nem biztos, hogy minden szükséges információ a birtokában volt, amikor elindult a rajrta... Szóval mindenképpen előny, ha a verseny szervezői aktív kapcsolatot tudnak tartani a versenyzőkkel a rajt után is.

A programmal önmagában nem javasolt versenyt szervezni, hiszen a fizikai bóják alapvető fontosságúak egy „igazi” versenyhez. Vannak ugyanakkor olyan helyzetek, amikor egy virtuális pálya is elegendő lehet. Ilyenek a kis házi, vagy klubversenyek, hajós találkozók. Az ilyen események úgysem arról szólnak, hogy ki a leggyorsabb, sokkal inkább arról, hogy a verseny után ki mondja a legjobb sztorit a korsó sör mellett.

A THEREGOO / AllYourTracks a Balatonon bontogatja szárnyait, de természetesen a stabil verzióval már a nemzetközi versenyek is fókuszban lesznek.

Gyermekbetegségek persze vannak, hiszen még „béta” a szoftver. Jelenleg még Allyourtracks munkanéven fut a későbbiekben THEREGOO néven lesz elérhető.

Néha kicsit lefagy, és a funkcióit is lehetne még tovább fejleszteni, de éppen ehhez keresnek most aktív tesztelőket! Ha Te is kipróbálnád a rendszert nyugodtan jelentkezz a www.theregoo.com cím register ablakon.