Évtizedek után újra a Spari a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület! Méghozzá nem is akármilyen előnnyel: az SVE-nek 230 pontja van, a második Balatonfüredi Yacht Clubnak 174, a harmadik helyezett Magyar Villamos Művek SE 78 pontot gyűjtött. (A részletek megtalálhatóak, a számítás pontos módjával együtt, a www.hunsail.hu oldalon, a ranglisták között.)

Kiknek köszönhető mindez?
Elsősorban a sikeres versenyzőknek. Mindenkit megemlíteni egy ilyen rövid hírlevélben nem lehet, kiemelkedő azonban a földvári ifjúsági csapat 2014-es eredményessége. Magyar bajnok lett 470-es hajóosztályban a Gyapjas Balázs-Péch Lóránt páros, és ugyancsak bajnoki aranyat szerzett az Optimistben versenyző Jeney Máté (abszolútban és serdülő kategóriában is).
Az ifi bajnokságon sparisok hozták el az érmek több mint egyharmadát, pontszámban pedig többet gyűjtöttek ezen a versenyen, mint a mögöttük végző három egyesület együttvéve.
Hozzájárultak a klub idei győzelméhez természetesen a többi hajóosztályban, a nagyhajókban versenyző klubtársak is. Közülük Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást, valamint a Gereben testvéreket kell megemlíteni. Olcsiék 2014-es és 2015-ös világbajnoki címe, Gereben Marci és Petya EB bronzérme ugyan nem számít bele az egyesületek közti versenybe (magyar bajnoki címeik természetesen igen), de leginkább a példájuk az, ami a fiatalok számára fontos: lehetséges Balatonföldvárról is elérni a világszínvonalat!

Köszönet jár az edzőknek. Török Péter vezető edző és (névsorban) Bakóczy Róbert, Goszleth Marcell, Soltész Orsi és Szalay Dániel edzők nélkül nem jött volna össze ez a fantasztikus eredmény.

És természetesen az érdem a Spartacus Vitorlás Egylet tagságáé, és a támogatóké is. Hiszen a tagdíj befizetésében megnyilvánuló anyagi áldozatvállalás, a külső támogatások és a sok önkéntes munka, segítség nélkül nem tudta volna a klub előteremteni azokat a feltételeket, amelyek a sikeres versenyzéshez szükségesek.