Arra kérünk minden Évadnyitón résztvevő vitorlázót és mindenki mást, aki fontosnak tartja az ügyet, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez és viseljünk minél többen együtt egy időpontban mentőmellényt, egy közös fotó erejéig! Legyünk minél többen, mutassuk meg a világnak, hogy mi is odafigyelünk a biztonságra!


Az észak-amerikai kezdeményezésre 2015. május 16-án rendezik meg a Ready, set, wear it!, azaz Vigyázz, kész, vedd fel! mentőmellény viselési világrekord napot. A 2010 óta megrendezett esemény célja minden évben ugyanaz: túlszárnyalni az előző évet és egyre több mentőmellény viselőt látni világszerte a vizeken! 2014-ben 175 eseményen közel 7000 rekorder vett részt.  Ehhez kíván csatlakozni idén Magyarország is, a VMSZ kezdeményezésével.

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyik fő feladatának tekinti a vízi balesetek számának csökkentését. Az Egyesület a prevenció rendkívül fontos eszközének tartja a mentőmellény viselésére való figyelmeztetést, ezért örömmel csatlakozott, első közép-kelet-európai résztvevőként a kezdeményezéshez.

 

Mit kell tenni?

Mindenki hozza magával a díjátadóra a mentőmellényét és vegyük fel együtt egy közös fotó erejéig!

 

A rekord kísérlet időpontja: 2015. május 16. 19:00 óra

Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy színpad

 

Köszönet az együttműködésért a Magyar Vitorlás Szövetségnek!