"A tavalyi szezon óta elvégzett fejlesztések eredményeként az idén a bójafordulók követése pontosabb lesz, emellett a múlt évben felmerült hibákat orvosoltuk" - mondta a hunsail.hu-nak Németh Gábor, az Airmoniq egyik alapítója. 

Ami nagyon fontos, hogy az Airmoniq-nyomkövetés csak akkor tudja a mezőnyben szereplő valamennyi hajó helyzetét bemutatni a szurkolóknak, ha az adott versenyen induló hajók mindegyikén használják az okostelefonra letölthető alkalnazást a versenyzők.

Mi a teendő versenyzőként? 

Az Airmoniq Tracking rendszer használatához le kell tölteni az Airmoniq applikációt:  

Android esetén innen,
iOS (Apple) esetén pedig innen.

Az applikációban regisztrálni kell versenyzőként (akinek még nincsen regisztrációja), és itt megadni az MVSZ VIHAR rendszerében használt VIHAR-ID-t, és születési dátumokat is. Ezzel összeköttetésbe kerül a VIHAR rendszer, és az Airmoniq Tracking rendszere.Aki korában már regisztrált, az használhatja a korábbi regisztrációt. Nekik - ha még nem tették meg - érdemes frissíteniük az alkalmazást, hogy a legújabb verzió legyen a telefonon. 

Az alkalmazásba történő belépés után láthatóak lesznek azok a versenyek, amelyekre be lett nevezve a hajó a VIHAR rendszerben. A verseny előtt egy órával már elindíthatjuk a nyomkövetést az esemény melletti Tracking gombra tapelve, majd a START gombot megnyomva. Fontos, hogy az applikációt senki ne zárja be a verseny végéig. 

Mi a teendő szurkolóként? 

A verseny iránt érdeklődők az Airmoniq által kifejezetten a verseny követésére kifejlesztett - az alábbi linken elérhető: