Hiába a média…
Ma nem volt nagy hajós felvonulás, ezért az előző naphoz képest jóval nyugodtabbak voltak a körülmények a pályán. Áron jól kapta el a rajtot és a tisztes 6. helyen vette a z első bóját, mely pozíciót némi küzdelemben meg is őrzött a befutóig. Balu és Lóri sajnos elrajtolta magát és a mezőny hátsó harmadából csak a középső harmadik tudtak előre jönni. Az utolsó futamot Áron a 3. Balu az 5. helyről várta. A mezőny csak harmadik próbálkozásra tudott elrajtolni és sajnos Áron a feketezászlósok közé került. Mivel már két rossz kiesője volt, ez a dobogó elvesztését jelentette. Balu megemberelte magát, remekül elrajtolt és az első 10-ben vette az első bóját, mely helyet sikerült is megőriznie. Lóri jó indítás után megmutatta, hogy vele is kell számolni és elsőként fordult a kreuzbójánál, sajnos azonban a továbbiakban két lavórt is elkapott és ezzel elkapálta magát.

A versenyt az OP-ból ismert Júlia Büsselberg nyerte, aki megtudta őrizni a gyenge szelekben megszerzett meggyőző előnyét. Második a holland van Goor lett, míg a végére harmadik helyre került a legjobb német Nico Naujock. És utánuk a magyarok!

Nem kis mértékben Bakóczy Robi odaadó felkészítésének köszönhetően, összegségében jól szerepelt a sparis csapat, előre bőven kiegyeztünk volna egy 4. és 5. hellyel összetettben, mivel Balu az utolsó futamával a 4-re lépett előre, míg Áron a BFD ellenére csak kettőt csúszott hátra, 5. helyen végezve. Lórinak voltak jó pillanatai, de nem tudott eléggé koncentrálni és ez megbosszulta magát, a 15. hellyel kellett megelégednie.
A fiuk 3 futamot nyertek, további dobogós helyeket szereztek és általában meggyőzően a mezőny elején vitorláztak. Persze látszódtak hibák is, több profizmus, fegyelmezettebb versenytaktika kell a még jobb szerepléshez és van, akinek a fizikai kondícióján is van javítani való.

Ezzel a versennyel megkezdődött a nyári nagy menetelés, jövő héten irány a lengyelországi Dzinow, ahol folyatódik az EB felkészülés, majd Gdyniában az EB és utána Medemblikben (igaz csak Áronnak) a VB. Hajrá, így tovább, jó szeleket

Összetett eredmény ITT.

Ui: Lehet, hogy Kiel már nem mindenben a régi, de azért, a hétnek 3 millió látogatója volt, 4000 vitorlázó vett részt a különböző versenyek 42 nemzetből, akiket 300 rendező segítette. Az igyekezett a tradíciók ápolásán túl a 2024-es Hamburg olimpiai pályázatnak is szól.
Nagy élmény volt ez a pár nap…..