Aki ezt kitalálta, arra számított, hogy hetven fölött már kihal az osztály
Hát nem! Kellett egy új kategória: megszületett a legend
Erre mi történt? Az idei Laurer Kupára benevezett Stubits János alias Johny.
Ő már 81 éves! Szombaton simán lenyomott 3 futamot!

Sipi hívhatta a vésnököt. A legújabb kategória a legendek legendje
Ha most valaki azt feltételezi, hogy ezek az arcok csak flautéban képesek nyomatni, akkor látnia kéne egy ilyen borulós, fejsebes versenyen miket alkotnak. A parton sántikáló őszülő, kopaszodó korpulens figurák Pavlov kutyáját megszégyenítő rutinnal halzolnak kantnitól kantniig!
Azért a mozdulatok sokkal átgondoltabbak, nincs felesleges ugri-bugri. Schömer Andris többszörös magyar bajnok legend kissé megskalpoltan meséli borulásának történetét: „ A visszaállítással nem volt gondom, de amikor luv felől be akartam mászni a már felállított hajóba, na az nem jött össze. Szépen körbeúsztam a Finnt és leeből sikerült is bekúsznom!”

A legnagyobbat ezúttal a Laseres Sulyok Miki alakította, aki ezúttal mint fotós lábatlankodott a kikötőben. Sipi emlékeztette, hogy valamikor Finnben már juniorként felnőtt bajnoki érmet szerzett, ezért erkölcsi kötelessége erősíteni a grand grand master mezőnyt. Esélye nem volt, hogy visszautasítson egy felkínált hajót. Meg is nyerte a versenyt!

Az öreg finnesek aktivitása nem honi jelenség. Az 1952 óta minden olimpián résztvevő osztály kötelező állomás szinte minden világsztár vitorlázó pályafutásában.

Az idős finnesek legendás összetartása megmutatkozik a világversenyek résztvevőinek létszámában is. Nem ritka a kétszáz feletti hajó egy egy komolyabb találkozón.

Ebben a hajóosztályban Berecz Zsombor már a világ legjobbjai közé emelkedett. Sikeréhez talán ezek a legendás fickók is hozzátettek valamit. Az alapokat bizonyosan ők rakták le!

További képek a galériában!