Vasárnap a 9 órai megnyitóval hivatalosan is megkezdődött a Kereked Vitorlás klub és a Kalóz osztályszövetség közös rendezésében a 2015 évi Kalóz országos bajnokság.

41 hajóegység (a nevezési lista letölthető a cikk végén) köztük 5 cseh versenyzőpáros fog egymással vetekedni a Csopak előtti vízterületen a 12 futamosra tervezett versenyen.

Előző nap a bemelegítés is igen sikeres volt. A tradicionális vegyespáros versenyen 21 hajóegység állt rajthoz. A reggeli szélcsendben kifutó egységek némi várakozás után kellemes helyenként megélénkülő délnyugati szélben futották le a 3 futamot. Az összesítés alapján

1. Gömbös Lóránd - Sándor Anna
2. Holczhauser András - Bartos Bea
3. Mayer Tivadar - Mayer Petra

Az esti eredményhirdetés vidám hangulatát még a hirtelen lecsapó igen viharos széllel járó zivatar sem tudta megzavarni. A vegyespáros verseny megalapítója és egyben főszervezője Szentpéteri Ádám által gondosan összeválogatott, minden résztvevő számára biztosított díjak ismét nagy sikert arattak. A vacsora jó alkalom volt a verseny értékelésére és a másnapi bajnoksághoz a „mentális” ráhangolódására.

Jó szelet!

További képek a galériában!