Július 26. - Első versenynap

Kora délután tudta a rendező a mezőnyt vízre vezényelni, ekkorra stabilizálódott az északi szél (már amennyire az északi stabil lehet).

Első futamkezdemény:
Lee rajt. Lee bójától 20 méteres körben 2-3 bft, azon kívül 1 bft erősségű szél fújt a rajt területen. Aki bekerült a bűvös halmazba, harsogva hagyta el a rajtvonalat, a többiek lassan csordogáltak a cirkáló bója irányába. Szerencsére ennek a helyzetnek a teljesen megálló szél és a rendező véget vetett még az első kreuzban.

Első érvényes futam:
Lee rajt, bal oldal, szélcsík vadászat. Aki ezt a három elemet jól abszolválta, helye lehetett az első tízben. Mayerék (Apa és lánya) ezt a feladatot kitűnően oldották meg, így nagy előnnyel nyerték a második helyen befutó Ainslieék előtt a futamot. Harmadik helyen Sivyék érkeztek. A további sorrend: Rybacek-Kopriva, Fluck-Székely-Gyökössy, Toronyi-Békés.

Második érvényes futam:
Lee rajt, enyhén egyoldalas pálya az első cirkálóban. Rövid jobbcsapás, hosszú bal a folyamatosan felpörgő szélben.

Hátszélben a pályatengely szerinti jobb oldal jellemzően szelesebb volt, azonban résen kellett lenni a tengelyhez képest keresztben közlekedő pöffök elérése érdekében. A második cirkálószakaszon fordult a kocka, és a szél is, jobb lett a jobb oldal belső széle. Innen kellett befelé igazítani az észak-nyugatias csíkokkal.

Második hátszél az előző minta szerint zajlott. A harmadik cirkálóban meg-megállt a szél, bal oldal ismét jobban fizetett. Míg a kapunál tengelyben is volt szél, a pálya felső harmadában a bal oldal széle befutó vonalban általában többet adott.

Ezt a futamot Varjas-Kutassy nyerte (az első futamban OCS), a Gmeiner-Kő páros előtt. Harmadikként Sivyék futottak be, ezzel ők vezetik az összetettet is.

Összetett sorrend:

1. Josef Sivy - Pavel Moucha - CZE
2. Toronyi Bence - Békés Miklós
3. Josef Rybacek - Ludek Kopriva
4. GmeinerIstván - Kő Tamás
5. Ian Ainslie - Weöres Márta
6. Fluck Benedek - Székely-Gyökössy Szabolcs

Harmadik futamra nem adott lehetőséget az időjárás, pedig volt rá igény a rendező részéről. Este virsliparti zárta a napot. Hétfőn 10-kor rajt.

Májó

További képek a galériában!