A mezőny cammogva haladva közelítette meg a rajtterületet. Egy futam kísérlet volt, azonban az elforduló, és leálló szélben azt érvényteleníteni kellett. Kisebb vízen várakozás következett, majd az erőre kapó északiban megnyílt a verseny rendezés lehetősége.

Végül 1-3 Bft északi szélben 2 futam került megrendezésre.

A Bajnokságban vezető Varjas-Kutassy egységnek 6 pont előnye volt a Gmeiner-Kő párossal szemben, 15-16 pont előnye további 4 másik egységgel szemben.
Gmeiner-Kő 9 ponttal Bödör-Koleszár előtt.

A hatba kerülésért is nyílt volt a küzdelem, hiszen 12-en küzdöttek érdemben pontszerző helyekért!

Az első futamban szoros versenyben az alábbi eredmények születettek:

1. Fluck-Székely-Gyökössy
2. Sivy-Moucha
3. Tobolka-Gardavsky
4. Varjas-Kutassy
5. Bödör-Koleszár
6. Ainslie-Weöres

Fluck-Székely-Gyökössy ismét irányt vett a hatba (előző napon két OCS).
Varjas-Kutassy megerősítette pozicióját, Bödör-Koleszár kiegyenlítette pontjait Gmeinerékkel, Szentpéteri-Hajdú egy 12. hellyel életben tartotta a reményt a pontszerzésért vivott harcban, a többi esélyes betlizett. Nyeste-Berki először ment tízen kívül, így továbbra is jó esélyük volt a hatba kerülésre.

Utolsó futam:

Mindenkinek kell a tízen belüli hely, különben elszállnak az esélyek.

Fluck-Székely-Gyökössy, Gmeiner-Kő, Varjas-Kutassy, Holczhause-Szabó a mezőny elején, az eddig jól teljesítő egységek a mezőny közepe-végén az első kreuz végén.

Bödör-Koleszár az amúgy sem túl jó pozícióban nem fér el Villamosék előtt balcsapáson a cirkáló bója előtt kétszáz méterrel, így külön felszólítás hiányában is azonnal teljesítik a 720-at. Eredménye, nem sok hajót számlálnak maguk mögött a bójavételnél. Nyestéék előttük pár hajóval, így mindketten haton kívül pillanatnyilag.

Hatszélben felülről jön a szél, igy bójavételnél egyből ki kell hauzolni balcsapàsra, és éles menetben erőltetni, majd visszahaulz, és éles menetben vitorlázni a bal oldali kapura, mert továbbra is keleti irányból jönnek az erősödések. Bödör-Koleszár felér a mezőny közepén a hátszél végén, Nyestéék is, de ők valamivel előrébb vannak. Az élbolyban Demjénék, Bódyék, Ferkéék, meg a fent említett egységek haladnak.

A jobb oldalon közel félszélben futtatva lehet szépen hiénázni, akik feszesen vitorláznak a jó oldalon is megállnak a gyenge szélben.

A bal oldalon és a közepén kreuzolók szél hiányában cammognak.

Jön fentről közel layline-on az erősödés, szépen lehet jönni befelé. Ekkor Bödör-Koleszár már Nyestéék előtt, 10-ben vitorláznak a cirkáló szakasz végén. Hatszélben nincs nagy változás Bödörék Ainslieékkel, és Nyestéékkel nagy csatában pozíció változás nélkül mennek a jobb oldali kapura, mert, közben balra lengett el a szél.

Bójavételt követően egy végtelennek tűnő balcsapás jön. Májóék elől fölül, alattuk mögöttük 30 méterrel Ainslieék, ő alattuk Nyestéék. Ainslieék jobb sebességgel lassan-lassan bedarálják Májóékat.
A tízben mindössze annyi változás, hogy Demjénék a biztos harmadik helyet feladva kockáztatnak, balra nyitnak, ahogy Ferkéék is, de nem jön be.

A többiek jó oldalon harcolnak a pozíciókért, melynek sorrendje a befutóban:

1. Bódy-Bódy
2. Fluck-Székely-Gyökössy
3. Sivy-Moucha
4. Varjas-Kutassy
5. Gmeiner-Kő
6. Rybacek-Kopriva
7.Holczhause-Szabó
8. Ainslie-Weöres
9. Bödör-Koleszár
10. Demjén-Veres

12. Nyeste-Berki
23. Gömbös-Sándor
29. Toronyi-Békés
DNF Szentpéteri-Hajdú

Végeredmény:

1. Sivy-Moucha
2. Varjas-Kutassy
3. Gmeiner-Kő
4. Bödör-Koleszár
5. Rybacek-Kopriva
6. Fluck-Székely-Gyökössy
7. Nyeste-Berki
8. Holczhause-Szabó
9. Ainslie-Weöres
10. Szentpéteri-Hajdú

OB pontszerzők

1. Varjas-Kutassy
2. Gmeiner-Kő.
3. Bödör-Koleszár
4. Fluck-Székely-Gyökössy
5. Nyeste-Berki
6. Holczhauser-Szabó

További képek a galériában!