Pedig az időjárás nem volt igazán kegyes hozzájuk. Igali Csilla versenyrendező mindent megtett, hogy értékelhető futamokat hozzon össze, de az a fránya – amúgy is gyengécske – szél újra és újra leállt, vagy értékelhetetlenné téve a futamokat, elfordult. Végül öt rajtkísérlet után – maguk a rajtok is újdonságnak számítottak a legtöbb résztvevőnek – két futamot lehetett befuttatni. Náray Richárd, a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnöke, az egész esemény motorja, mindent megtett azért, hogy ennek ellenére hasznosan és jókedvűen teljen a két nap. Péntek este szabályismereti előadást hallgattak a gyerekek, szombat este közös gulyásleves és buli várta őket, s a futamokon kívül a TVSK kikötőjében fürdőzéssel, filmnézéssel és fontos szakmai eszmecserékkel telt a várakozás.

A vitorlázást kóstolgató gyerekek legnépszerűbb oktatóhajóival, a Laser Picóval és az RS Fevákkal rendezett flottabajnokságot idén a TVSK, az MVSz, az RS Sailing, a Café Ponyvaregény, a Piper’s és a Live PR támogatta. A versenynek ezúttal a TVSK alsóörsi telepe adott otthont. A résztvevők jelentős része idén vagy tavaly egy vitorlás táborban ismerkedett meg a sportág alapjaival, és lelkesen vettek részt egy igazi versenyen. A regattához a szervezők révén minden adott volt: rajthajó, terelőbójás-kapus up-and-down pálya, zsűrimotoros, amely a 42. szabály vagy az útjogszabályok ellen vétőket „szigorúan” figyelmeztette, és persze az egyforma hajók is, amelyekkel a versenyzők összemérhették tudásukat.

A szülők és az edzők is sokat segítettek, hogy végül a részt vevő 22 Laser Pico és 10 RS Feva vitorlázói jól érezzék magukat, és kezdjenek belekóstolni a vitorlásversenyek hangulatába. Az eredmények pontosan igazolták, hogy a többet és aktívabban vitorlázó csapatok a versenykörülmények között jobban tudnak teljesíteni. A Laser Pico flottabajnokságot idén Rendek Zsombor és Örs, a TVSK versenyzői nyerték, az RS Feva osztály bajnoka pedig a Sigmond Soma, Rákosfalvy Zoltán kettős lett. A csapatversenyt a TVSK nyerte (eredmények a mellékletben).

Fotók: Mag Andrea

További információk:

www.vgye.hu