18 egység közel 150 vitorlázóval a fedélzetén vágott neki a kihívásnak, hogy a legjobban teljesítse a balatonlellei BL YachtClub előtti vizeken kirakott pályát és az év utolsó óráiban még a dobogó tetejére állhasson.

 

Szikrázó napsütés, stabil, vitorlázáshoz ideális, 10-12km/h, szél várta a versenyzőket, de a vízen érzékelhető mínusz 7 fok, bizony kihívást jelentett mindenkinek.

 

3 éve hagyományteremtő céllal szervezték meg először a szilveszteri vitorlásversenyt, mely már akkor is teltházzal indult. Ezzel a kezdeményezéssel is szeretnék bizonyítani az esemény szervezői, hogy télen is érdemes a Balatonhoz jönni, hisz a szilveszteri regattán nem csak profi vitorlázók, hanem lelkes amatőrök is indultak. A vitorlázás igazi szerelmesei igyekeznek megragadni minden alkalmat, így nem kérdés, hogy az év utolsó napján is hajóra szállnak, de sokan nem csak a verseny, hanem az azt követő szilveszteri mulatság miatt is érkeztek.

 

A verseny teljesen egyforma Bavaria 32 cruiser hajókkal zajlott, így még inkább a csapatok tudásán múlt a győzelem. 3 körben selejtezőkkel kezdődött a regatta, az első két hajó egyenes ágon jutott be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatták.

 

A III. Szilveszteri Renault Regatta versenyzőinek vízi biztonságát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata garantálta.

 

Eredmények:

Nagydöntő:

I. BL Party Team - Turós László
II. Code8 - Fazekas Gábor
III. Viktória Sailing Team - Vida Péter

Kisdöntő:

I. MIX - Galla Viktória
II. Fagyállók - Szabó Árpád
III. Jégtelen történet - Bóna József

Fotók: Karsai Tímea