Az elmúlt hetek - hónapok eredménye az is, hogy kialakult a BL YachtClub új üzemeltetői csapata. A rendezvényeket, az éttermet, és a kiadó apartmanokat továbbra is Tóth Balázs és csapata viszi tovább. A kikötőt és a hajózással kapcsolatos szolgáltatásokat Cziráki Márta fogja irányítani, akinek neve hallatán szívből reméljük, hogy minden bérlő megnyugszik, hogy magas színvonalú, profi szolgáltatást fog kapni a továbbiakban. A szakmában eltöltött több mint 20 év hajózási és vezetői tapasztalata és helyismerete miatt esett rá a választás. Márti pályafutását a Balatoni Hajózási Rt-nél kezdte, ahol 1996-tól mint kikötői üzletág vezető dolgozott. Az ő feladata volt több mint 10 vitorláskikötő és az ott dolgozó kikötőmesterek irányítása. 2007-től az újonnan megnyílt BL YachtClubba került. A Porthole magazin 2010-es számában így írtak róla: “A kikötő üzemeltetői Cziráki Márti és csapata csodát tett a Nyugati medence mindaddig kissé álmos vitorlás életében. Azon túl, hogy igen rövid idő alatt feltöltötte a rendelkezésére álló kikötőhelyeket, a kikötőt a Déli part legnagyobb versenyközpontjává változtatta. Lelkesedése a bérlőkre is átragadt, így olyan közösség kovácsolódott össze Lellén, mellyel nem sok balatoni kikötő büszkélkedhet. “ Nagyon örülünk, hogy elfogadta a felkérést, és visszatér a BL-be. Az ő feladata lesz a kikötő zökkenőmentes üzemeltetése és a karbantartási munkák irányítása. Hamarosan a csapat többi tagját is be fogjuk mutatni. Ha személyesen szeretne találkozni velünk, kérjük látogasson el a Budapest Boat Show hajókiállításra a Hungexpora 2016. február 18-21. között.

A mielőbbi viszontlátásig kérjük látogasson el új honlapunkra, a www.blyc.hu oldalra, és lájkolja facebook oldalunkat a www.facebook.com/bllelle oldalon, ahol naprakész információkat kaphat.

BLYC

Eddig a sajtóhír. Mivel a cikkben idézik az egyik 2010-es lapszámunk Cziráki Mártira vonatkozó megállapításait úgy érzem - mint a hivatkozott cikk szerzője - ki kell egészítenem a leírtakat.
Márti valóban az egyik legtapasztaltabb, talán minden idők egyik legsikeresebb kikötővezető személyisége, aki méltatlan körülmények között vesztette el állását, lehetőségeit. Ma amikor több új kikötő került, kerül átadásra érdemes lenne visszanézni miként sikerült annak idején a BL-ből a Nyugati medence legfelkapottabb legígéretesebb vitorlás centrumát létrehozni. A siker nyilván nem csupán Márti érdeme, hiszen olyan csapattal dolgozhatott együtt, akikkel bárhol garantálta volna a sikert. Rick Csaba kikötőmesterként megkérdőjelezhetetlen szakmaisággal támogatta, Bodnár Imi százhajós versenyeket szervezett a BL-be, de a barátságos, modern környezet is bevonzotta a bérlőket. Emlékezetem szerint egy közel teltházas kikötőt robbantott szét az akkori tulajdonosi akarat. A döntés mögött nyilván lehettek racionális érvek, de ezeket már nem fogjuk megtudni. A szó szerint szélnek eresztett bérlők nagy része soha nem tért vissza, a kikötőt nem sikerült újra a gazdaságos működtetéshez elengedhetetlen létszámra feltölteni. Márti, titkát megőrízve évekre távol került a kikötők világától. Visszatérése reményt ad a még ma is korszerű, rendkívül jó adottságú BL Yachtclub számára egy újabb sikeres felemelkedéshez.

Gerő András