Az utolsó napi futamokat Érdi Mári az addigi remek meneteit is megfejelő gyönyörű 6. hellyel kezdte. A következő kettőn már nem sikerült az élmezőnyben vitorláznia, de így is 21. helyen végzett a 97 hajós mezőnyben. Az Európa-bajnokságon pedig 18. lett, mert European Trophy néven értékelték a verseny indulóit, de a kontinensen kívüli versenyzőket kivéve a sorból Európa-bajnoki végeredményt is hirdettek. Akármelyik értékelést is nézzük ifjúsági világbajnokunk eredménye nagyszerű, ismét igazolja folyamatos fejlődését a felnőtt nemzetközi mezőnyben.

A női Laser Radial Európa-bajnoka a sokszoros világbajnok Marit Bouwmeester lett svéd és finn ellenfelei előtt. Az olimpiai bajnok kínai Lija Xu 6. helyen végzett.

Laser Standard osztályban az Európa-bajnokságon a három magyar versenyző számára a legfontosabb az egymás közti olimpiai válogatózás lehetett. A négy közül a Miami Világkupa után ez volt a második versenyük. Ezúttal is Vadnai Benjaminnak sikerült a legjobban szerepelni, így növelte előnyét a Riói Olimpián való részvételért folyó küzdelemben. Az utolsó napon a leggyengébb futameredményeit (60., 48., 44.) produkálva a 47. helyen végzett a 126 hajós mezőnyben.

Öccse az idén 18 éves Vadnai Jonatán is jól helyt állt, hiszen a selejtezőfutamokon bejutott az Arany csoportba és ott végül 51-ként végzett. Az utolsó napon egyenletes, jó teljesítménnyel 32.,  26., és 38. helyeken ért célba. 

A tavalyi világbajnokságon olimpiai kvalifikácis szintet elért Tomai Balázs az EB-t megelőző helyszíni versenyen sajnos hátsérülést szenvedett, így különösen nehéz dolga volt a fizikailag nagyon megterhelő, az első napokon kifejezetten erősszeles Európa-bajnokságon. Az első három nap után nem került az Arany-csoportba és eztán csak az Ezüst-csoportban vitorlázhatott. Az utolsó napon itt 5., 30. és 8. helyeket ért el. Az összevont listán a 72. helyen végzett.

Az Európa-bajnoki sorrendben a magyarok helyezései: 40., 44., 64.

A Laser Standard osztály Európa-bajnoka a svéd Jesper Stalheim lett koreai és norvég dobogósokkal körülvéve. A címvédő brit Nick Thompson, aki a versenyhetet három futamgyőzelemmel indította a 9. helyig csúszott vissza.

A nem olimpiai férfi Laser Radial osztályban két magyar fiatal gyűjtötte a tapasztalatokat. Domokos Dávid 33., Jámbor Attila a 40. helyen végzett. Az EB-n 32. és 39. helyaz övék, az U21-ben 25. és 30.

A verseny honlapja: http://www.gcsiw.com/events/european-laser-senior-championships-2016/
Részletes eredmények itt:http://www.gcsiw.com/results-2013/ vagy letölthetők a mellékletből.