Tavaly szezon közepén jött az ötlet, hogy csináljunk egy olyan rovatot, ami hétről hétre összefoglalja a versenyek beszámolóit, fotóit, eredményeit. 

Fő célunk az volt, hogy azok a kis versenyek, házi versenyek is teret és nyilvánosságot kapjanak, akik nem készítenek hosszas beszámolókat eseményeikről, nincs profi fotós, de ha felhívjuk őket, örömmel elküldik a tabellát és mesélnek pár mondatot arról, hogy milyen is volt a hétvége, milyen volt a szél, hány futamot mentek! Hisz a vitorlázás öröme és a versenyzés izgalma mindenkié. Vannak, akik egészen profin, vannak, akik inkább barátiba nyomják a sportteljesítményeket, a Porthole pedig mindenkinek szeretne terepet adni a megjelenésre!

Másrészt jónak tartottuk azt a gondolatot, hogy legyen egy olyan rovat, ami praktikusan és jól összefoglalja hétről hétre azt a rengeteg vitorlás eseményt, ami tavainkon zajlik.

Szerkesztő csapatunk beleállt a munkába, hétről hétre kereste a versenyrendezőket, beszámolókat, képeket és minden héten szerdán megjelent a Körkapcsolás július közepétől október végéig. Szerettük, szerették. Egyre többen olvasták, egyre többen küldték maguktól a beszámolókat a Mályi tótól, Velencén és a Balatonon át egészen a Fertő-tóig, támogatóként pedig a Volvo Autó Hungária tette lehetővé ötletünk megvalósítását.

Így vágtunk bele az idei immár egész szezonos Körkapcsolás megvalósításának előkészítésébe, melynek ebben az évben a Bravo Boats és a Decathlon lesznek a névadó támogatói. Mindketten közel állnak a vízhez, a versenyzéshez, a hajózáshoz.

A Bravo Boats által gyártott feltűnő, piros Bravo 6.0 edző és munkamotorost már sokak láthatták tavaly a versenypályákon, a Deacathlon Tribord ruhái és technikai felszerelései pedig nagy népszerűségnek örvendenek a hajósok körében.

Hétről hétre az ő támogatásukkal szállítjuk majd olvasóinknak a versenyhíreket. Szerkesztőink levélben és telefonon is felkeresik majd a versenyrendezőket, hogy beszerezzék az épp aktuális beszámolókat, fotókat, eredményeket, de ne habozzanak kedves rendezők, tessék már most felírni a kötelezően elvégzendők listájára:

Körkapcsolásnak eredményeket elküldeni!

porthole@porthole.hu

Várjuk a híreket induljon a Körkapcsolás!

Első kiadásunk április 27-én, jövő héten szerdán érkezik!