Április 22-én pénteken délután 4-kor rajtolt el a tréningsorozat első fordulójának mezőnye. Tekintettel a szezon eleji időpontra, még kicsit hiányos mezőnnyel, de a tavalyi évi keménymag részvételével zajlott az első edzés.

Szép napos, tavaszi idő várta a résztvevő csapatokat, sajnos délutánra egyre kevesebb széllel.

A versenyek rendezését a Quantum Sails biztosította, ezúttal Baráth Gábor – Bigi – személyében. Az edzőfutamok két körös up&down pályán zajlottak. A Pénteki Tréning fordulói alapvetően 3 pörgős futamból állnak, hacsak az időjárás bele nem szól. Most beleszólt. A változó irányú 1-es 2-es szélben, a rövid pálya ellenére is csak két futam megrendezésének volt értelme, mert 6 órára a szél szinte teljesen elállt.

Előtte sem kényeztette el a résztvevőket a sebesség, de így legalább volt mód a gyenge szeles taktikát gyakorolni. Lássuk be, mostanra ismerve az igen gyér szélviszonyokkal induló One Design Trophy Kenesei fordulójának első napját, ez a kis gyenge szeles gyakorlás nem is volt akkora probléma.

A Bravo Boats két Bravo 6.0 motoros biztosításával támogatja a Pénteki Tréning sorozatot, melyből az egyik fixen a rajt-cél vonalban horgonyoz, a másik motoros viszont folyamatos mozgásban van, lehetőséget teremtve a gyors pályamódosítások mellett a mezőny követésére is. A Quantum rendezői így könnyen tudnak mozogni a pályán, csapatonként is tudják figyelni a manővereket, a hajóvezetést, a taktikát. Ez kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az esti elemzések során jó példákat emeljenek ki konkrét helyzetekre, személyre szabott instrukciókkal lássák el az egységeket.

A Pénteki Tréningnek pedig pont ez a célja. Versenyhelyzethez hasonló körülmények között, edzési lehetőséget biztosítani a csapatoknak annak érdekében, hogy minél felkészültebben és eredményesebben szerepeljenek a regattákon.

Szél hiányában a harmadik futam megrendezésére végül a Giorgi pizzériában, egy pohár frissítő és vacsora mellett került sor. Az este értékeléssel kezdődött. Bigi összefoglalta a futamokat és kicsit részletesebben kitért a gyenge szélben eredményesen alkalmazható taktikára, beállításokra. Az értékelést a díjátadó követte.

Az első forduló eredménye:

  1. Nord Telekom (1,2) 3
  2. Django (3,1) 4
  3. Big5 (2,3) 5
  4. Égi (4,4) 6

 

A tavaly elkezdett edzéssorozat még színvonalasabb megszervezését jelentős támogatással a Jet Travel tette lehetővé, melyhez szintén kiemelt támogatóként csatlakozott a szakmai hátteret és rendezést biztosító Quantum Sails, a profi rendezéshez és a futamok elemzéséhez engedhetetlen motorosok biztosítója a Bravo Boats, valamint a helyszínt biztosító BalatonFüredi Yacht Club.

A kiemelt támogatókon kívül további szponzorok álltak a kezdeményezés mellé, melyeknek köszönhetően a helyezettek értékes ajándékokkal térhetnek haza minden egyes forduló után. Mostani alkalmunkon átadásra került egy 50.000 Ft értékű Energofish és egy 40.000 Ft értékű Perfect Home vásárlási utalvány, Zhik sapkák és Quantum övek valamint a Bodri Pincészet remek borai.

 

A Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning azonban nem csak a J24 hajóval rendelkező csapatok számára szeretne lehetőséget biztosítani az edzésre. A szervezők tárt karokkal várnak minden érdeklődőt! Néhány hajó erejéig akár csak csapatok is beszállhatnak az edzésekbe, melyhez a Magyar J24 Osztály korlátozott számban tud hajókat biztosítani. Ezen kívül, ha más hajóosztályból pár csapat úgy gondolja, hogy szívesen becsatlakozna az edzésekbe, örömmel veszik a jelentkezést és indítanak nekik is külön edzőfutamokat.

További Fotók és aktualitások a Pénteki Tréning Facebook oldalán!

Következő forduló:

2013. május 13. Péntek!