Júliusban a One Design Trophy csopaki és földvári fordulójához igazodva a versenyek előtti pénteken, azaz július 3-án és 24-én kerültek megrendezésre a fordulók. Az osztály és a szervezés nagy örömére, népes 8-9 fős mezőny gyűlt össze a pénteki edzőfutamokra, így már igazán izgalmas meccsek alakulhattak ki délutánonként. A második fordulón kevesebb, a harmadikon szerencsére több szél várta a Jés csapatokat, az edzést követő közös vacsora , értékelés és díjkiosztó pedig mindkét pénteken remek alkalmat szolgáltatott a közösség építésre.

 

Az idei évi Pénteki Tréning támogatottsága a legkomolyabb versenyek között is megállná a helyét, a névadó és kiemelt támogatóinknak, azaz a Jet Travelnek, a Quantum Sailsnek, a Bravo Boatsnak és a BYC-nek köszönhetően remek rendezés, hasznos értékelések és finom vacsorák várják a csapatokat. Az Energofish-nek, a Perfect Home-nek, a Bodri Pincészetnek a Zhiknek és a Quantum Sailsnek köszönhetően értékes vásárlási utalványok, ajándékok kerülnek kiosztásra. A Péntekik hangulatfelelőse a Manézs Bisztró.

 

Június 3-án 9 hajó állt rajthoz 3 pörgős, két körös pályafutam reményében, a terv azonban hamar elszállt, mert az egyre leálló gyenge szél csupán egy teljes és egy rövidített futam megrendezését tette lehetővé. Partra érve 19:30-tól a tréning csapatai és a BYC tagjai az első BYC Pénteki akadémia rövid előadásaival zárták a napot majd díjkiosztó és pizzavacsora erősítette tovább a J24 osztályban az összetartást.

A Jet Travel – Pénteki Tréning 2. fordulójának nyertese a JBond, második helyezett a Team EUline, harmadik a Compass hajója lett.

A rövid alkalom ellenére pazar fotók és egy csodás légi videó is készült a pénteki edzésről.

 

 

Annál szerencsésebben alakult a június 23-i harmadik forduló, amikor végre sikerült három valóban pörgős futamot összehozni. Az első futam a többihez képest kicsit gyengébb, északias szélben zajlott, a végére a mezőny azt hitte nem is lesz több, ám kisvártatva északkeletről jött a frissülés, mely egyenletesen kitartott még két, átlagosan 6-7 csomós szélben rendezett futamra. A gyors pörgős futamok fő célja a rajtok és a versenytaktika gyakorlása, ez úttal pedig a luv rajté volt a főszerep, mely bizony okozott néha érdekes szituációkat. A rendezést a Quantum Sails biztosította, Miki pedig igyekezett a mezőnnyel is haladni és szükség esetén egyénileg tanácsot adni a csapatoknak. A partra érve először egy jó hideg üdítő vagy fröccs és egy tésztavacsora várt a résztvevőkre, majd következett az értékelés, mely során elemzésre kerültek konkrét példák alapján a manőverek és hasznos tanácsokat, taktikai fogásokat raktározhattak el a csapatok.

Az alkalmat még különlegesebbé tette, hogy ezúttal „vendégművészt” is köszönthettünk a csapatban, az olimpiára készülő Vadnak Benjamin is velünk versenyzett.

A végeredmény:

  1. Django – ezúttal Vadnai Benjamin kormányzásával
  2. Team Euline
  3. Gone With the Wind

Folytatás hamarosan, addig is Boldog Vitorlázást!

 

Magyar J24 osztály