Április végétől augusztus végéig, 6 fordulón át, jórészt MVSZ versenyekhez, One Design Trophy fordulókhoz kötődően zajlottak a péntek délutáni edzések. A sorozat fő célja, a versenykörülményekhez leginkább hasonlító edzési, gyakorlási lehetőség biztosítása, a J/24-es hajóosztály népszerűsítése és a 2017-ben Balatonfüreden rendezendő J/24 Európa-bajnokságra további ütőképes egységek képzése volt.

 

Egy nemzetközi verseny, főleg ha hazai vizeken rendezik, bizony kihívást jelent sokak számára. Idén többen is kacérkodtak a J24 hajókkal, így egy – egy pénteki tréningen kormányosként vendégszerepelt például Vadnai Benjamin olimpikon, Vadnai Jonatán korosztályos világbajnok, vagy a frissen Finn Masters Európa Kupa győztes Ian Ainsie is.

Egész szezonon át a Balatonfüredi Yacht Club adott otthont a J24 edzéseknek, a rendezést pedig a Quantum Sails Hungary és a Bravo Boats biztosította. Futamok után élemzések, és közös vacsora várta csapatokat.

 

Hol többen, hol kevesebben álltak rajthoz péntekenként 4-kor, de egy fix keménymag mindig jelen volt. A Django, a Team EUline, a Big5, a Gone With The Wind és az Égi szinte kivétel nélkül minden alkalommal ott volt az edzéseken. 

Összességében véve az időjárás idén nem volt túl kegyes a pénteki vitorlázókkal, mert szinte kivétel nélkül csak gyenge szeles futamokat sikerült rendezni, és abból is csak legjobb esetekben az előírt hármat. De a Balaton már csak ilyen tó, itt bizony sokszor kell gyenge szélben versenyezni, így az efféle gyakorlás sem volt hasztalan.

A Pénteki Tréning támogatóinak sora 2016-ra látványosan kibővült. A névadó támogatókon kívül további szponzorok álltak a kezdeményezés mellé: Bravo Boats, Zhik, Bodri Pincészet, Perfect Home, Energofish és a Manézs Bisztró.

 

A támogatóknak köszönhetően, mindenki versenypólót kapott, az 1-3 helyezettek pedig minden alkalommal értékes nyereményekben részesültek: 40-60 ezer forint összértékű vásárlási utalványok, pólók, Zhik és Quantum kiegészítők, borok a Bodri pincészetből.

Az értékes nyeremények sorát a döntőre 5 fő részére fejenként 100.000 Ft értékű utazási utalvány, egész csapat számára szóló vacsorautalvány, további nagy értékű nyeremények fejelték meg.

A 2016 évi Jet Travel - Quantum Sails Pénteki Tréning sorozat végeredménye az alábbiak szerint alakult:

  1. Django
  2. Team EUline
  3. Big5
  4. J’Korszak
  5. iJroncat
  6. Gone With the Wind

 

A Magyar J24 Osztály ez úton is köszöni a támogatóknak és a versenyzőknek ez egész szezonon át tartó közös péntekeket.

A J24 osztály számára idén még egy nagy esemény van hátra, a 2016. Szeptember 22-25 között megrendezésre kerülő J24 Magyar Bajnokság, melyre húsz körüli egység részvételét várják.

Boldog Vitorlázást!

 fotók: Ludányi Ferenc